42 Jallouz

Wael Jallouz

Lateral

Referent de la selecció tunísia, és un dels jugadors amb més projecció al món de l’handbol

Va néixer a Grombalia, Tunísia, i des de ben jove va començar a destacar entre els seus companys d’equip. Va desenvolupar la seva carrera professional a l’AS Hammamet, amb què va guanyar una Copa de Tunísia el 2012, fins que, a l’inici de la temporada 2013/14, va fer les maletes cap a Alemanya per incorporar-se al THW Kiel. Durant el curs previ a la seva arribada a Barcelona, va proclamar-se campió de la Bundesliga 2014 i va anotar 80 gols en els 52 partits disputats.  

Wael Jallouz va arribar al FC Barcelona el 24 de juny de l’any 2014, procedent del THW Kiel, després de l’acord de traspàs entre el Barça i l’equip alemany. El lateral va aterrar com un jugador de present, però sobretot de futur, perquè és una de les joves perles africanes.

Sota les ordres de Xavi Pascual ha anat de més a menys, vivint un augment progressiu dels seus minuts en pista. Va formar part de l’històric Barça que va guanyar els set títols de la temporada 2014/15.

Jallouz també ha passat per la selecció de Tunísia. Amb el combinat cadet, l’any 2009, va finalitzar en quart lloc al Mundial. A més, l’any 2011 es va consagrar en el Mundial júnior de Grècia, en què es va penjar la medalla de bronze i va ser un dels jugadors més destacats del torneig. El seu bon rendiment el va fer participar en els Jocs Olímpics de Londres amb l’absoluta del seu país i al Mundial de Qatar. També va ser sotscampió d’Àfrica 2016, en caure a la final davant Egipte.

Perfil tècnic

És un dels jugadors amb més projecció al món de l’handbol. Ocupa la posició de lateral defensiu, però també pot jugar de central. Té una potència enorme en el llançament exterior.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa ASOBAL 3 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Supercopa d'Espanya 4 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
VELUX EHF Champions League 1 2014/15
Supercopa de Catalunya 3 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Super Globe 2 2014/15 - 2017/18
Copa del Rei 3 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Lliga 3 2014/15 - 2015/16 - 2016/17
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Bronze al Mundial júnior 1 2011
Plata al Campionat Asiàtic 1 2016
Altres
Títols Quantitat Temporades
Lliga alemanya 1 2013/14
Copa tunisiana 1 2011/12