Barça Lassa – Teucro: Triomf entre festejos i comiats (41-25)

Els culers superen amb comoditat el conjunt gallec en un matx que ha tingut espectacle, celebracions i també adeus emotius

Els blaugranes han guanyat el Teucro per 41-25 en un partit en què ha brillat amb llum pròpia Valero Rivera, amb set gols. La jornada ha servit per rebre el trofeu que els acredita com a campions domèstics i també per acomiadar-se de Viran Morros, Valero Rivera, Ristovski i Alexis Borges, que posen punt final a les seva etapa al Barça Lassa.

El matx ha començat amb un ritme molt pausat i amb els dos conjunts, que s’han intercanviat accions ofensives precises, empatant al marcador. L’home encarregat de desfer la igualtat ha estat Valero Rivera, que, encadenant tres llançaments imparables, ha situat el Barça 9-6 a l’equador de la primera part. Tot i l’esforç visitant, els blaugranes han aconseguit una distància de nou gols abans d’arribar al descans gràcies a la bona actuació golejadora de la plantilla al complet (21-10).

Apuntalen la victòria

Malgrat disposar d’un avantatge còmode a l’inici del segon temps, els de Xavi Pascual no s’han relaxat i han dotat d’una gran intensitat els últims minuts de la Lliga al Palau. Al minut 40, el Barça superava els visitants per 29-17, sobretot gràcies a l’aportació ofensiva de Valero Rivera, Dika Mem i Yanis Lanne. Els darrers minuts de partit han estat un festival golejador dels barcelonistes, que han fet vibrar de valent el públic que ha acudit al santuari culer a veure el matx. Valero Rivera, amb set gols, ha destacat per damunt de la resta, i ha estat l’artífex principal de la victòria final per 41-25.

Festejos i comiats

La jornada també ha tingut un interès especial per dos motius molt diferents. Per una banda, i malgrat haver assegurat el títol fa algunes jornades, el Barça Lassa ha rebut el trofeu que l’acredita com a campió de la Lliga Asobal. Els jugadors, amb alegria i salts, per fi ho han pogut celebrar amb la seva afició.

Per altra banda, també hi ha hagut temps per a la nostàlgia en els acomiadaments de Viran Morros, Valero Rivera, Borko Ristovski i Alexis Borges, que no formaran part de la plantilla blaugrana la temporada que ve. Així, ha estat una gran jornada per recordar en un altre any esplèndid ple d’èxits i de títols. El Barça Lassa té encara la darrera cita del curs, la Supercopa de Catalunya, contra el Granollers a Agramunt (Lleida) dimecres, 23 de maig.