FC Barcelona Lassa – Naturhouse La Rioja: Cap a la final de la Copa (33-28)

Els blaugranes lluitaran per revalidar el títol per sisena vegada consecutiva després de fer un bon partit a les semifinals de la competició, amb un gran Wael Jallouz

La bona ratxa que tenen els blaugranes a la Lliga Asobal havia de traslladar-se a la Copa. I així ho han fet, amb un 33-28 contra el Naturhouse La Rioja a les semifinals de la competició que els permet accedir a la final i, d’aquesta manera, lluitar per sumar el sisè títol de la Copa Asobal de manera consecutiva.

No ha estat fàcil, i ho sabien, ja que després de l’últim partit dels de Xavi Pascual, en què van aconseguir una victòria treballada a la pista del Bada Osca, els blaugranes tenien una prova difícil davant d’un equip complicat. I els primers minuts així ho han demostrat, amb molta igualtat i ratxes elevades de gols per part de dos conjunts atrevits de cara a porteria.

Els de Xavi Pascual han pogut obtenir un bon parcial de 5-1 que els ha servit per posar la primera diferència al marcador (8-6, min 12). Però, tot i la bona dinàmica amb què havien començat, el Naturhouse la Rioja ha imposat un ritme alt que ha fet que el FC Barcelona Lassa no pogués relaxar-se en cap moment.

Un Barça seriós

Aquesta exigència que ha aplicat el conjunt de la Rioja ha fet que els blaugranes haguessin d’estar molt concentrats en atac i, sobretot, en defensa. El Barça ha estat pacient a l’hora de construir les seves jugades d’atac, però l’entrenador català ha necessitat parar l’enfrontament perquè el Naturhouse La Rioja ha marxat amb una diferència de tres gols (11-14, min 22).

Els de Pascual s’han esforçat per igualar el partit, però el desencert de cara a porteria ha castigat els blaugranes en aquests últims minuts de la primera meitat. Les millors ocasions per empatar s’han estavellat, fins i tot, a la fusta. Malgrat els inconvenients que s’han presentat sobre el parquet, el FC Barcelona Lassa s’ha pogut col·locar amb un 15 a 15 a només tres minuts per acabar la primera meitat, i fins i tot després d’una primera part amb un nivell Champions, els blaugranes han pogut acabar per davant amb un 18 a 17.

Contundència blaugrana

A la represa tots dos equips han sortit amb un cert respecte, i això ha fet que durant els tres primers minuts cap dels dos conjunts no hagi pogut marcar cap gol. El Barça, en aquest segon període, ha sortit amb una molt bona defensa i un molt bon atac. Els de Xavi Pascual han pogut aconseguir el seu màxim avantatge fins al moment, ja que durant els primers minuts d’aquest període s’han posat tres gols per davant a l’electrònic (22-19, min 36). A més, amb una dinàmica molt més positiva, el Barça Lassa ha tingut molt més encert de cara a porteria i la facilitat golejadora ha fet que els catalans s’hagin pogut posar a +4 gols (25-21, min 45).

Un resultat que s’ha donat amb els de la Rioja set minuts sense poder anotar. Tot això ha fet que l’avantatge blaugrana s’ampliés fins als sis gols (28-22, min 50), amb un bon joc i una concentració molt efectiva.

Així doncs, tot i que el Naturhose La Rioja s’ha apropat a només 3 gols, amb un parcial de 0-3 per part dels visitants (30-27, min 55), el Barça ha pogut finalitzar amb triomf (33-28) després d’un bon partit i ha aconseguit un lloc a la final, en què es trobarà amb el Fraikin BM. Granollers.