FC Barcelona Lassa – Liberbank Ciudad Encantada: Victòria plàcida per seguir creixent (34-15)

La gran actuació de Ristovski i l’efectivitat de Lazarov, màxim golejador, permeten seguir sumant victòries al conjunt de Xavi Pascual

L’inici del Barça Lassa a la Lliga Asobal està sent fulminant: quatre victòries de quatre possibles. I és que en aquesta quarta jornada el FC Barcelona Lassa d’handbol ha superat amb contundència el Liberbank Ciudad Encantada (34-15). L’entrada dels homes de Xavi Pascual –que duien una samarreta dedicada a Petteri Koponen, ingressat per un accident de trànsit– al partit no ha estat fàcil i s’ha vist condicionada per la duresa del rival en defensa.

Tot i això, han acabat contrarestant aquesta duresa amb concentració i una ràpida circulació de pilota, fet que els ha permès imposar-se al conjunt de Lidio Jímenez de manera plàcida. Amb aquesta victòria, a banda dels dos punts, amplien a 126 les victòries aconseguides en totes les competicions domèstiques i ja són 95 els triomfs assolits a la Lliga Asobal de manera consecutiva.

Paciència als primers minuts

Els primers minuts del FC Barcelona Lassa han estat complicats. Dika Mem ha marcat el primer gol per als blaugranes, però el Liberbank Ciutat Encantada s’ha mostrat ferm en defensa, fins al punt de mantenir l’empat a l’electrònic al minut 10 (3-3). I és que els primers 15 minuts han estat protagonitzats per les accions a la porteria. Kilian Ramírez i Borko Ristovski han estat especialment inspirats, amb tres i quatre aturades, respectivament. De fet, un cop passat el primer quart d’hora, el resultat era de 7 a 4 a favor dels blaugranes, gràcies als quatre gols anotats per Lazarov des del punt de penal.

La paciència del Barça Lassa en atac i la sortida de Victor Tomàs i Lasse Andersson al partit han fet que el Ciutat Encantada acabés cedint. En només deu minuts s’ha passat del 8-6 al 14-6. Ristovski ha seguit aturant, i això ha permès a Victor Tomàs i Syprzak culminar dos contraatacs que han permès al Barça ampliar la diferència. Tant és així que, finalment, el Barça ha marxat al descans amb vuit gols de diferència (16-8).

Segona part fulminant

Una segona part intensa en defensa no ha donat cap opció a un debilitat Ciutat Encantada. El Barça Lassa ha sortit concentrat i amb la idea d’ampliar l’avantatge. I així ho ha fet gràcies a tres recuperacions quasi seguides de Sorhaindo i una de Victor Tomàs en set minuts. Els contraatacs blaugrana han estat la tònica durant tota la segona part, i el resultat en el primer quart d’hora de la segona meitat ja era de 25-13.

Tot i dominar el marcador, el conjunt barcelonista no s’ha desconcentrat en cap moment i ha seguit recuperant pilotes. A part de l’efectivitat en la realització dels un contra un, la porteria barcelonista també es mantenia gairebé intacta. I és que Ristovski, amb un percentatge final d’aturades del 50%, només ha concedit set gols a la segona part. El resultat final, per tant, ha acabat sent plàcid per al FC Barcelona Lassa, que s’ha acabat imposant per 34-15.