FC Barcelona Lassa - BM Sinfín: Victòria incontestable (39-25)

Els blaugranes sumen la victòria 115 consecutiva amb una exhibició ofensiva liderada per Valero, Mem i Lazarov, amb sis gols cadascun

El Barça Lassa supera el BM Sinfín contundentment en el partit corresponent a la 24a jornada de la Lliga Asobal. Els blaugrana han dominat el matx de manera indiscutible, en gran part gràcies a l’enorme potencial ofensiu i a l’encert d’homes com Valero, Mem i Lazarov, amb sis gols cadascun. “Hem de tenir tothom preparat”, advertia Xavi Pascual en la roda de premsa prèvia al partit. Dit i fet, els jugadors han mostrat un alt nivell que no ha donat cap opció al rival. El tècnic culer ha decidit donar descans a Victor Tomàs i Jallouz per afrontar amb les millors condicions possibles la recta final de temporada.

Amb aquest duel, el Barça es converteix en el primer club d’assolir 800 partits en Lliga Asobal, efemèride que s’esdevé davant el mateix rival contra el qual es va aconseguir la victòria número 100 consecutiva. A més, la competició sempre ha tingut un clar color blaugrana, ja que, de les 26 edicions disputades, els culers han estat 15 vegades campions.

Imposen el ritme

El Sinfín s’ha avançat al marcador als primers compassos de l’enfrontament, però els jugadors de Pascual han anat apujant les revolucions a mesura que avançaven els minuts, cosa que ha estat clau per controlar el marcador. Així, s’ha passat del 5-7 a un parcial de 15-5 a favor dels blaugrana que ha trencat el partit. La intensitat defensiva ha permès provocar errors a l’atac visitant per muntar ràpides transicions ofensives. Això ha fet brillar homes amb un gran potencial físic com Valero Rivera i Dika Mem, que han arribat al descans amb cinc i quatre gols, respectivament.

Domini absolut

Les ràpides combinacions, juntament amb la solidaritat ofensiva dels blaugranes, han permès que el triomf adoptés una dimensió coral i que l’equip aconseguís anotar 39 gols, la qual cosa evidencia la infinitat de recursos ofensius del conjunt de Pascual, que el fa extremadament perillós. A més, Ristovski ha aturat fins a 12 llançaments rivals i ha aportat seguretat defensiva durant els 60 minuts.

La nota positiva del matx ha estat la participació de Xavi Castro, jove jugador del filial, que ha tingut protagonisme i inclús ha estat l’autor d’un gol (38-22, min 52). La victòria arriba en un moment immillorable, en un mes d’abril ple de compromisos (sis partits), entre les quals destaca el doble enfrontament davant el THW Kiel a l’eliminatòria de quarts de final de la VELUX EHF Champions League. Però abans tocarà visitar la pista de l’Ademar Lleón i rebre el Bidasoa al Palau Blaugrana.