THW Kiel – FC Barcelona Lassa: Un empat per tenir els quarts a tocar (27-27)

Els blaugranes s’enduen un punt meritori de l'Sparkassen Arena que els assegura el liderat per afrontar l’última jornada al Palau que confirmi l’accés directe als quarts de final de la Champions

El Barça Lassa ha aconseguit aquest diumenge un bon empat al sempre difícil Sparkassen Arena contra el Kiel (27-27). Els culers han anat per davant en el marcador durant quasi tot el partit, però en els últims minuts el duel s’ha ajustat i s’ha pogut sumar un punt que pot ser clau en el desenllaç del grup A de l’EHF VELUX Champions. I és que el Barça Lassa de Xavi Pascual s’assegura ser el líder en l’última jornada, en què rebrà el Wisla Plock al Palau. En cas de victòria, els blaugranes accedirien de manera directa als quarts de final.

Els duels a la pista del Kiel són històricament molt durs, i aquesta vegada no seria menys. Res ho feia preveure, ni tan sols l’1-5 d’inici que ha situat el Barça al marcador. Els alemanys només han marcat un gol en els primers 10 minuts, mentre que Jallouz liderava els atacs culers. Amb jugades llargues i elaborades, la intensitat de les defenses s’imposava. A les porteries, el duel entre Gonzalo Pérez de Vargas i Landin era un altre dels al·licients del matx. Tots dos han aparegut en moments clau, però no han estat decisius com en altres cites.

La defensa avançada dels alemanys obligava els culers a buscar solucions per fer gols. I ho feien per mantenir-se per davant en el marcador en tot moment. Sempre que podia, el Barça corria, però al davant tenia un equip molt dur i més de 10.000 espectadors. El Kiel s’ha apropat i ha ajustat un resultat que no tornaria a tenir grans diferències.

Gestió de la igualtat fins al final

Sempre manant, el Barça Lassa ha hagut de negociar constantment els parcials. Quan intentava obrir una escletxa (7-10), el Kiel tornava la igualtat (9-10). Ha estat així una vegada i una altra. La duresa de les defenses s’ha traduït en exclusions als dos costats, però el Barça es desenvolupava millor en les inferioritats. Landin ha pres la mesura a Valero Rivera des dels 7 metres, però Lazarov –autor de 8 gols– ha pres el relleu amb efectivitat i el Barça ha anat al descans amb un +2 relativament còmode (13-15).

La brillantor d’Ekberg (6 gols i 100% en llançaments al primer temps) mantenia el Kiel molt viu. Una doble aturada de Gonzalo en arrencar la segona part podia ser un bon presagi, però el Barça tampoc ha trobat la manera de confirmar els avantatges que anava aconseguint (14-17 i 17-20). La tendència del resultat acordió s’ha acabat amb el 22-22. Ja amb Ristovski sota pals, el partit ha entrat en la fase decisiva amb màxima igualtat. I és que, després de 45 minuts, el Kiel s’ha posat per davant amb gols de Vujin (24-22).

Gonzalo ha tornat a la pista, i un inèdit Noddesbo ha aparegut en el millor moment per situar el 25-25 a falta de cinc minuts. La igualtat s’ha mantingut fins a la botzina, i els dos equips han marcat en els darrers 30 segons. El 27-27 final és suficient per al Barça Lassa, que jugarà dissabte (20 hores) al Palau Blaugrana contra el Wisla Plock. Els blaugranes depenen d’ells mateixos, i si guanyen accediran de manera directa als quarts de final de la Lliga de Campions independentment del resultat del PSG, el seu immediat perseguidor.