FC Barcelona Lassa – SG Flensburg-Handewitt: Gonzalo imposa la seva llei (26-23)

Les 17 aturades del porter han estat clau en l’onzena victòria en aquesta fase de grups de l'EHF, que permet als blaugranes continuar líders de grup per davant del PSG

El FC Barcelona Lassa d’handbol continua comptant els seus partits europeus jugats al Palau amb victòries. Aquest diumenge, l’equip derrotat ha estat el Flensburg (26-23), que ha anat tot el matx a remolc d’un Barça sòlid i contundent. Tot i que la defensa blaugrana ha estat una de les claus de l’enfrontament, i Valero ha estat el màxim anotador amb 4 gols, el veritable protagonisme és per a un Gonzalo Pérez de Vargas que, amb 17 aturades, ha acabat ovacionat.

Una victòria del Barça Lassa, l’onzena en dotze jornades de la fase de grups de la EHF Champions League, que manté els culers en la primera plaça del grup, a falta de dues jornades per a la finalització d’aquesta primera ronda: contra el Kiel, a domicili, i contra el Wisla Plock, al Palau.

Gonzalo, líder des de l’inici

A banda del bon joc defensiu blaugrana, que ha creat problemes a l’atac alemany, un gran Gonzalo, amb cinc aturades als primers minuts, ha permès al Barça començar a posar les primeres rendes. El 6-3 així ho ha reflectit (min 12), després d’una gran intervenció del porter blaugrana davant un tir de Radivojevic i del gol posterior de Jallouz.

Tot i que el líder de la Bundesliga ha pogut reduir diferències, amb les aturades de Möller i dos gols consecutius de Radivojevic i Wanne, que han empatat el partit (8-8, min 20), els de Xavi Pascual han arribat al descans amb un cert avantatge (14-12, amb gol sobre la botzina de Sorhaindo). Per fer-ho, han estat clau uns segons de gran velocitat, en què Víctor Tomás ha fet gol, Gonzalo ha fet la seva sisena aturada i Ariño ha transformat el 12-9 (min 25).

Cap a la victòria

Encara més gran s’ha fet l’escletxa després del pas per vestidors, ja que el Flensburg ha estat més de deu minuts sense fer cap gol. Una situació que ha aprofitat el Barça Lassa per posar el 18-12 (min 39), amb gols d’Ariño, Sorhaindo, Víctor Tomás i N’Guessan i tres aturades més de Gonzalo.

El Flensburg, però, encara no havia dit l’última paraula i ha tornat a entrar dins del partit. Svan ha trencat el parcial (min 41), dos gols de Zachariassen han reduït les diferències (18-15, min 43), i Magnussen ha tornat a situar els alemanys dos per sota del Barça (18-16, min 44).

La resposta dels de Pascual, aquest cop ja de manera definitiva, ha estat contundent (22-16, min 48), amb un parcial de 4-0 –dos de Rivera i un d’Entrerríos i Noddesbo– que ha permès jugar el tram final amb més tranquil·litat. Perquè, tot i que encara faltaven deu minuts, els blaugranes han pogut contemporitzar el joc i controlar les diferències per sumar una altra victòria de prestigi (26-23) en aquesta fase de grups de la EHF Champions League.