BM Guadalajara – FC Barcelona Lassa: Ningú va dir que seria fàcil (25-34)

Tot i l’ampli resultat final, els de Xavi Pascual han de suar de valent per guanyar a domicili en la segona jornada de l’Asobal, però acaben sumant la victòria número 93 a la Lliga

Molt ha hagut de treballar el FC Barcelona Lassa d’handbol per endur-se el triomf a la pista del BM Guadalajara. Perquè, malgrat el resultat final (25-34), la intensitat i la força dels locals ha resultat ser un obstacle difícil de superar. Especialment durant els primers 30 minuts, ja que els de Xavi Pascual han arribat al descans per sota en el marcador (15-14). I és que els de César Montes han plantat cara des del primer moment i han sorprès els blaugrana amb un joc ràpid i una bona circulació de la pilota. La represa, però, ha canviat el signe del partit i la consistència defensiva i l’encert de Víctor Tomas (8) i Valero Rivera (6) han estat clau en el triomf final.

Inici complicat

Uns primers minuts fulminants (4-1, 4’) ha donat ales els de Guadalajara, que a més s’han trobat amb el gran encert de Márquez (6 gols) i les intervencions d’Hombrados (8 aturades). Malgrat tot, el Barça no ha perdut pistonada i ha seguit de molt a prop els locals, mentre ha esperat la seva oportunitat. Lazarov ha posat per primera vegada els de Pascual per davant (11-12, 26’), però no ha estat fins a després del descans quan han començat a posar les bases del triomf.

Primer, des de la defensa, amb només un gol encaixat en 7 minuts de joc –i una aturada de mèrit de Gonzalo-. Després, aprofitant l’avinentesa en atac per posar la màxima fins al moment (16-19, 36’), amb gols de Lasse Anderson, Valero Rivera i Víctor Tomás (2).

Ampliant les diferències

L’augment de la intensitat blaugrana s’ha notat sobre la pista. També en l’electrònic del Pavelló David Santamaría que, a poc a poc, ha anat mostrant una renda més alta a favor dels blaugrana, amb un gran Valero Rivera -5 gols en els primers minuts de la represa-.

Una acció a la contra de Víctor Tomás ha començat a tenyir de blaugrana la victòria (20-27, 46’), a falta de menys d’un quart d’hora per al final, mentre que una altra minuts més tard l’ha acabat de sentenciar (22-29, 52’). Perquè, amb poc temps de marge, i tot i que el Guadalajara ho ha intentat amb tot fins al final, els de Pascual ja no han deixat escapar el triomf. Així doncs, 25-34 per assolir dos punts molt suats i lluitats, en una de les pistes més complicades, que permet sumar la victòria número 93 a la Lliga Asobal. Ningú va dir que seria fàcil.