Triomf a fora, sinònim de superar els vuitens per a l’equip d’handbol

Triomf a fora, sinònim de superar els vuitens per a l’equip d’handbol

Sempre que els blaugranes han guanyat el primer partit de vuitens de final fora de casa han assolit el pas a la ronda següent

Després del triomf de diumenge per 26 a 32 a la pista del Bjerringbro-Silkeborg, és moment de mirar enrere i veure què ha passat a Europa quan l’handbol blaugrana ha guanyat el primer partit a domicili a les eliminatòries de vuitens de final.

La història és positiva

Guanyar el primer partit de vuitens de final lluny del Palau és igual a superar l’eliminatòria. Sis vegades el Barça d’handbol al llarg de la seva història ha superat el seu rival fora de casa en el partit d’anada de vuitens i sis vegades ha assolit els quarts.

El primer precedent d’aquesta situació és a la temporada 1989/90 als vuitens de Copa d’Europa, en què els blaugranes van superar el CSKA Sofia per 16 a 26 i van rematar al Palau per 36 a 21.

El Sittardia holandès, a la Copa d’Europa 1990/91, els austríacs de l’UHK Volksbank, la temporada 91/92, el Saint Gallen suís, a l’EHF 2001/02, i el Magdeburg alemany, a la Copa d’Europa 2005/06, van veure com eren superats pels blaugranes a l’anada de vuitens i queien eliminats a la tornada.

El darrer precedent

El darrer precedent a vuitens de final en la situació de primer partit a fora amb triomf blaugrana va ser la temporada 2009/10 davant el Croatia Zagreb. En aquella ocasió els barcelonistes van superar els croats a Zagreb per 26 a 33.

A la tornada al Palau, els homes entrenats ja per Xavi Pascual es van tornar a imposar als croats per 36 a 33. En aquell equip blaugrana hi figuraven homes com Barrufet, Nagy, Romero, Hansen, Rutenka, Tomás i Juanín García, entre d’altres.

El Croatia Zagreb disposava d’homes tan històrics i importants com Balic, Lazarov, Dzomba, Kopljar i Valcic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut