fcb.portal.reset.password

Arpad Sterbik / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB.

Arpad Sterbic formarà parella amb Daniel Saric sota els pals de la porteria de l’equip d’handbol del FC Barcelona, sens dubte un dels millors duos del món. D’això i de les aspiracions del seu nou equip aquesta temporada, n’ha parlat a Barça TV i fcbarcelona.cat; a més, també ha destacat que no li costarà integrar-se en un vestidor del qual coneix bé la gran majoria dels seus companys.

-Coneix la majoria de companys perquè ja ha coincidit amb ells, l'acoblament està sent bo?

“Sí, per a mi és molt fàcil perquè conec gairebé tots els jugadors, són excompanys, companys de selecció i fins i tot havia jugat contra algun directiu, així que crec que la feina que he de fer per adaptar-me serà fàcil.”

-Té pressa per assimilar els sistemes de joc?

“Els porters estem a la línia de sis metres, o sigui que no necessitem gaire temps per assimilar el sistema d'un equip nou, ja que només s'han de fixar alguns aspectes defensius, però crec que està gairebé fet.”

-La parella Sterbic-Saric, és la millor del món?

“Tots els equips seriosos tenen una bona porteria. Actualment, l'handbol depèn molt de la porteria i tothom mira de fer una bona parella. Saric és un porter que porta molt de temps parant bé, no només al Barcelona, sinó també a l'Alcobendas, a l’Ademar, a Pamplona... ja va demostrar, doncs, que és un gran porter, que està entre els millors porters del món. Jo he arribat per ajudar-lo i esperem formar una parella que pugui ajudar l'equip a guanyar.”

-Surt de l'Atlètic de Madrid, el màxim rival, creu que ha quedat debilitat?

“Tothom pensa que l'Atlètic de Madrid és un equip pitjor cada any perquè han anat sortint jugadors, però per a mi són tan o més forts que l'any passat. Han fitxat Ivano Balic, que és un dels millors jugadors del món, i acaben de guanyar el Kiel a la SuperGlobe. Aquest any poden tornar a lluitar per tots els títols, com l'any passat, i són un equip molt potent; per tant, ens l’hem de prendre molt seriosament.”

-Vostè, que coneix bé l'Atlètic de Madrid, com creu que s'han preparat per a la Supercopa?

“Ells han portat molts jugadors nous, no sé com sortiran, però Talant Duixebàiev ja va començar amb el seu sistema a Ciudad Real i segueix treballant així fins a la mort, amb la seva filosofia, que penso que és molt bona. Crec que jugaran com ho feien l'any passat, simplement amb cares noves. Crec que hi haurà un gran ambient i la Supercopa serà un partidàs.”

-Què recorda de l'edició de l'any passat?

“Recordo que vam preparar el partit durant tota la pretemporada perquè era molt important per a nosaltres, que hi havia un gran ambient i que el públic ens va ajudar molt. Recordo que no va ser un partit normal, perquè vam guanyar de força diferència i en tots els anys que porto aquí, quan jugues contra el Barça mai hi ha gaire diferència.”

Porta pocs dies aquí, però quina sensació té dins l'equip, quina és la sensació dins el vestidor?

“Per a mi no hi ha gaire diferència entre un vestidor i l'altre, ja que aquí els conec gairebé tots; de fet, he estat convivint amb ells un mes i mig o dos aquest estiu als Jocs Olímpics, o sigui que aquí hi tinc molts companys de selecció, i a l'Atlètic de Madrid hi ha més estrangers, però no hi trobo gaire diferència.”

-Què suposaria per a vostè guanyar aquesta Supercopa?

“Guanyar la Supercopa és molt difícil. Juguem amb l’Atlètic de Madrid, que és un equip que arriba amb molta confiança, però s'ha de lluitar, i si podem obrir la temporada amb un títol, estarà molt bé. La Supercopa no està gaire valorada, i si guanyes sembla que ningú se n’adoni, i si perds, tampoc. Aquí s'ha de lluitar per tots els títols, i l'1 o 2 de juny veure quants n'has guanyat i quants n'has perdut. Aleshores es veurà si has fet una bona temporada o no; per tant, s'ha de començar a intentar guanyar títols des del principi.”

Què seria una temporada bona per a vostè, què s'ha plantejat?

“Quan un jugador està en un equip com el Barcelona, ho ha de guanyar tot, per això és important anar partit a partit. És clar que tots volem guanyar-ho tot, però això és molt difícil, i, per tant, crec que no hem d'avançar esdeveniments, i que hem d'anar partit a partit. Pot ser que amb dos o tres títols importants estiguem contents i que amb altres no. Tot depèn de com anem a la Lliga, a la Lliga de Campions, amb l'equip...”

Li agradaria guanyar la Champions aquest any?

“Sí, perquè cada any és més difícil i surten equips nous, l'any passat el Copenhaguen, aquest any el Vezprém, o sigui que cada cop és més difícil. Tinc ganes de guanyar-la perquè els últims tres anys he estat a la Final Four però no l'he pogut guanyar.”

Tornar a dalt