fcb.portal.reset.password

A la primera Copa d’Europa d’Handbol, 1991, també hi va haver remuntada.Foto:Arxiu-FCB

Un dels trets d’identitat del FC Barcelona d’handbol és la capacitat de superació de situacions adverses. Amb l’ajut del Palau Blaugrana, l’handbol blaugrana ha aconseguit capgirar eliminatòries europees, on havia perdut el partit d’anada.

Hi ha 19 precedents pel que fa a superar eliminatòries europees després de caure lluny del Palau. El repte de superar els dos gols que porta de renda el Montpeller HB no és nou per a la secció d’handbol.

Remuntades a vuitens

El FC Barcelona d’handbol va haver de remuntar en la seva primera participació europea. La temporada 1969/70 va jugar per primera vegada a Europa. A vuitens va perdre el primer partit a Luxemburg contra el Dudelingen per 20 a 18, mentre que a Barcelona va remuntar, guanyant per 25 a 15.

La següent remuntada a vuitens va ser la temporada 88/89 a Copa d’Europa. El Barça va caure per 17 a 15 a la pista del Gummersbach alemany i al Palau es va imposar per 20 a 15.

A la Copa d’Europa 95/96, els blaugranes van remuntar a Linde Linz. A Àustria van caure per 3 gols i van guanyar al Palau per 10 gols.

La darrera remuntada a vuitens va ser davant el Montpeller. A la pista dels occitans, la temporada 2006/07, els blaugranes van caure per 3 gols, i al Palau un 29 a 23 favorable els va possibilitar passar a quarts de final.

Remuntades a quarts

A quarts de final, quatre han estat les remuntades del FC Barcelona d’handbol. La temporada 1989/90 els blaugranes van superar els 6 gols que els va treure Redbergslids Göteborg, guanyant per 10 gols al Palau. La derrota per un gol amb l’Elektromos d’Hongria, a la Recopa 94/95, va ser eixugada amb un triomf per 11 gols al Palau.

La Copa d’Europa 97/98 va veure com el Barça queia per 5 gols 33-28 a la pista del Veszprém. A la tornada, el Barça d’handbol va guanyar per 32-27, i el fet de marcar més gols a Hongria va classificar els blaugranes.

La darrera remuntada a quarts, a la Copa d’Europa 04/05, va ser davant el THW Kiel. A Kiel, els barcelonistes van perdre de 5 gols i al Palau sis van ser els gols d’avantatge per al FC Barcelona

Remuntades a semifinals

En semifinals europees sis vegades ha superat les eliminatòries en el partit de tornada a Barcelona. El Vikingur islandès va ser el primer a guanyar per 7 gols a casa i perdre per 12 al Palau, la temporada 1984/85. La següent temporada el Vaek Epitok hongarès va vèncer de 2 a casa i va caure per 10 gols al Palau.

El Wallau Massenheim, el Celje i el THW Kiel van saber el que era guanyar a casa i perdre l’eliminatòria al Palau Blaugrana.

I també a les finals

La darrera final europea que el FC Barcelona d’handbol va disputar en format d’anada i tornada va ser davant el BM Ciudad Real, la temporada 2004/05. A Ciudad Real els blaugranes van caure per un gol i al Palau van guanyar per dos, aixecant la setena Copa d’Europa de la història blaugrana.

La final de la Recopa de la temporada 1984/85, davant el CSKA Moscou; la final de la primera Copa d’Europa 1990/91, davant el Proleter; la final de la Recopa 1993/94 davant el Marsella, i la final de Copa d’Europa 1999/00 amb el THW Kiel, van ser remuntades de l’handbol del FC Barcelona.

Tornar a dalt