FC Barcelona Lassa – Llevant UD: Classe magistral de reacció (7-4)

Els d’Andreu Plaza remunten el partit contra els valencians un parell de vegades i s’emporten tres punts que permeten seguir l’estela del Movistar Inter

El FC Barcelona Lassa de futbol sala ha recuperat la LNFS amb victòria en un partit dur contra el Llevant (7-4). Després de la disputa de la Copa d’Espanya, els d’Andreu Plaza necessitaven tornar a la competició domèstica amb triomf, especialment tenint en compte els tres punts sumats pel Movistar Inter. I els blaugranes no han fallat al Palau.

No ha estat, però, un compromís còmode ni fàcil, perquè els visitants els han fet suar de valent. De fet, s’han avançat fins a tres vegades –amb el 0-1, l’1-2 i el 3-4–, però la reacció dels catalans ha permès capgirar els gols fins al 7-4 final amb doblets de Roger Serrano i Dyego, les dianes de Quintela i Tolrà i el gol en pròpia porteria d’Emilio Buendía.

Inici complicat

El resultat al descans, el 2-2, ha fet que tot s’hagués de decidir a la represa. I és que durant el primer període la mala sort i les grans aturades del porter Yeray (a Adolfo, Serrano i Joselito, abans del 2-2, i a Ferrao, després de l’empat) han estat protagonistes.

Tres dels quatre gols han arribat per rebots o accions en pròpia porteria. En un inici elèctric, un xut de falta de Borja Milán que ha rebotat en el peu de Tolrà ha donat el tret de sortida (0-1, min 2). Sense temps per a res, Dyego, en una jugada individual, ha fet l’empat (1-1, min 3), però també ràpidament els de David Madrid s’han tornat a avançar, aquest cop en una falta de Pizarro que el blaugrana Rafa López ha transformat en l’1-2 (min 4).

Els d’Andreu Plaza, malgrat la mala sort, no s’han arronsat i han trobat l’empat en un xut de Joselito que Emilio Buendía ha desviat per fer el 2-2 (min 12). Un resultat que ha estat possible perquè, minuts abans, el Barça havia avortat una triple ocasió del Llevant, primer amb dues aturades de Sedano i, posteriorment, amb un cop de cap salvador de Dyego (min 10).

Per davant per primera vegada

El Barça ha acabat la primera meitat dominant, i ho ha continuat fent a l’inici de la segona. Així doncs, ha recollit el premi en una acció lluitada de Roger, que s’ho ha cregut i ha posat el 3-2 (min 23). Ferrao i Dyego, en diverses ocasions, han pogut ampliar distàncies en uns minuts en què el brasiler, fins i tot, s’ha topat amb el travesser. Però tot ha tornat a canviar en un minut en què Borja Milán (3-3, min 28) i Kiko Berrocal (3-4, min 29) han capgirat el marcador.

Segona remuntada blaugrana

A partir d’aquí, el Barça s’ha abocat a l’atac i, amb insistència, ha aconseguit el que buscava amb dues dianes en menys de cinc minuts. La de l’empat, la segona de Roger Serrano –que ha rematat una centrada de Joselito (4-4, min 30)–, ha donat confiança als d’Andreu Plaza. La de Quintela, després d’una jugada de Dyego, ha acostat el triomf (5-4, min 34).

Tres punts que ja no s’han escapat, i menys encara després del sisè: amb el Llevant utilitzant el porter jugador, Dyego ha recuperat la bola i ha xutat a porteria per fer el de la sentència (6-4, min 38). Un gol que ha repetit Marc Tolrà a falta de pocs segons per al final i que ha segellat tres punts més a base de fe i reacció blaugrana.