Cartagena – FC Barcelona Lassa: Victòria competida en una pista complicada (1-3)

Els blaugranes sumen la novena victòria consecutiva a la Lliga per mantenir el liderat abans de l’aturada per seleccions gràcies als gols de Roger, Ferrao i Adolfo

El FC Barcelona ha vençut el Cartagena (1-3) gràcies als gols de Roger, Ferrao i Adolfo en un matx molt treballat i competit en què els blaugranes han estat superiors. Els locals arribaven en plena dinàmica positiva després de guanyar els seus dos últims partits, però el Barça Lassa ha dominat i controlat i s’ha endut els tres punts, amb els quals suma la novena victòria consecutiva a la Lliga i es manté líder una jornada més.

El matx ha començat força accidentat, amb la lesió del porter local, Raúl Jerez, als quatre minuts de joc. Jerez no ha pogut continuar jugant i ha deixat el seu lloc sota pals a Alberto Porcar, que ha estat el gran protagonista de la primera part. Al cap d’un minut d’haver entrat a pista ha aturat un mà a mà claríssim a Ferrao per evitar el primer gol blaugrana.

Els locals, però, han reaccionat mitjançant Adeirton, que ha estavellat una pilota al pal després d’un rebot dins l’àrea (minut 8), i Josema, que no ha pogut finalitzar un mà a mà davant Juanjo després d’una gran assistència d’esperó del mateix Adeirton (minut 9). El partit estava en una fase d'anada i tornada amb ocasions per als dos equips, però a poc a poc els d’Andreu Plaza han començat a controlar el duel.

Un bon xut de Dyego des de la frontal ha estat repel·lit per Porcar (minut 11), i segons després Roger ha caçat un rebot dins l’àrea que de nou el porter local ha aturat per salvar els seus. El Barça dominava cada cop més amb atacs constants, però el gol es resistia.

Insistència amb premi final

Els culers ho han fet gairebé tot bé en atac en aquesta primera part, però s’han trobat amb un mur gairebé infranquejable. Els blaugranes han disposat de diverses ocasions de gol, però el porter local, Porcar, ha estat intractable sota pals, ja que els ha aturat totes les acciones de perill. Però a falta de només 17 segons per al descans una gran acció de Marc Tolrà per l’esquerra ha acabat amb gol de Roger Serrano per avançar els catalans i fer justícia al marcador.

Amb aquest gol psicològic, el Barça Lassa ha sortit a la segona part disposat a aprofitar el bon moment, i així ha estat. Poc més de dos minuts de joc i Ferrao, després d’una gran recuperació, ha anotat amb l’esquerra el seu 16è gol a la Lliga i el 0-2 per als barcelonistes (minut 23). Els locals, però, no s’han donat per vençuts i Juanjo ha hagut de realitzar un parell d’intervencions de molt de mèrit als primers compassos de la segona meitat.

Amb el segon gol blaugrana el partit s’ha obert molt més, amb el Cartagena molt més vertical i fent un pas endavant en atac. Juanjo, però, ha estat providencial sota pals en aturar dues accions d’atac de Juanpi i Enrique. Tot i l’embranzida local, els culers han controlat el marcador dominant la possessió i desfent-se de la pressió dels homes de Juan Carlos Guillamón. A més, les ocasions de Ferrao, Dyego i Aicardo han estat a punt de sentenciar el matx amb el tercer gol, però la sort no ha acompanyat en la definició.

El Cartagena, però, no ha perdut l’esperança, i Jesús Izquierdo ha anotat l’1-2 per posar emoció als últims compassos del partit (minut 36). Una acció d’estratègia dels locals després d’una falta que ha suposat la cinquena i el bonus per als blaugranes ha servit per tornar a estrènyer el marcador.

Adolfo sentencia

El Barça no ha volgut donar opció als locals, i Adolfo (minut 38), amb una gran recuperació davant el porter jugador, ha marcat a porta buida l’1-3 per anotar també el seu 16è gol a la Lliga (els mateixos que Ferrao) i tornar a tranquil·litzar els blaugranes. Els locals han pogut maquillar el marcador amb un doble penal a l’últim segon, però Juanpi l’ha llançat per damunt de la porteria.

Finalment, triomf molt treballat i competit del Barça Lassa davant el Cartagena (1-3). Amb aquesta victòria a La Bombonera els blaugranes acumulen ja nou victòries seguides a la Lliga per marxar a l’aturada per seleccions com a líders a la classificació amb 43 punts