El Barça guanya el VRAC i fa un pas de gegant per ser a la semifinal de la Copa del Rei

L’últim equip en guanyar els de Valladolid en lliga, en un partit que no fos un derbi, va ser el Gernika el 2012

El Barça de rugbi confirma el seu gran estat de forma. Els blaugranes han estat capaços d’emportar-se cinc punts del camp de l’actual campió, el VRAC Quesos Entrepinares, i aconseguir la segona victòria consecutiva. Una victòria que acosta, i de quina manera, als de Sergi Guerrero a les semifinals de la Copa del Rei.

Sense perdre el ritme del partit

El partit no ha començat de la millor manera pel Barça que ha vist com en el minut 8 de partit els locals s’han avançat en el marcador amb la primera marca del partit (7-0). Dos minuts més tard, Guemes retallava la diferència amb un cop de càstig i en el minut 26 una connexió entre Hardoy i el jove ala Felipe Alegria avançava al Barça en el marcador (7-10).

El partit ha entrat en una fase de domini local que ha provocat la groga per a Martín García Veiga a la mitja hora de partit, i amb la superioritat el VRAC ha tornat a anotar. Abans del descans els de Valladolid han posat terra de per mig i han obert una diferència de 9 punts en el marcador, 19-10. En l’última acció del primer període un cop de càstig blaugrana ha posat el 19-13 amb el qual s’ha arribat al descans.

El Pepe Rojo, un fortí des del 2012

A la represa el ritme del partit ha canviat completament. Els blaugranes han passat a tenir més possessió de pilota i han pogut apropar-se a la zona de marca. Així i tot, els locals han ampliat la diferència en el minut 12 del segon temps amb un cop de càstig (22-13) però només 4 minuts més tard, els blaugranes s’han tornat a ficar dins del partit amb una marca (22-18). La pressió dels de Sergi Guerrero ha persistit i en una nova acció en la qual el Barça estava a pocs metres de la zona de marca, l’àrbitre ha acabat concedint un assaig de càstig que posava al Barça per davant (22-25).

Amb l’avantatge en el marcador el Barça no ha abaixat el ritme, sinó que tot el contrari. Els blaugranes notaven els nervis en les mans d’un VRAC molt erràtic, conscient que una derrota el podia deixar cuer de la lliga. En només 4 minuts el Barça ha rematat la feina: una nova marca que donava la bonificació ofensiva i que posava el 22-30 en el marcador a 10 minuts pel final. Encara però hi ha hagut per un últim assaig, en l’última acció de partit per deixar al VRAC sense puntuar i aconseguir una victòria al Pepe Rojo que cap equip, exceptuant el SilverStorm, havia aconseguit des del 2012, l’últim en aconseguir-ho va ser el Gernika.

Pas de gegant a la Copa i bon inici a la lliga

Amb aquests cinc punts el Barça ja en suma 9 a la lliga amb dues victòries en dues jornades. El proper rival, la UE Santboiana. El derbi arriba en el millor moment possible per al Barça que segueix demostrant el seu bon estat de forma. A més, cal recordar que el resultat d’avui acosta al Barça a les semifinals de la Copa del Rei. En cas que els blaugranes guanyin el Cisneros a la Teixonera s’asseguraran el ser al sorteig de la propera ronda de la competició del KO.