Tres medalles de plata blaugranes als Campionats Iberoamericans

Els atletes blaugranes segueixen amb bons resultats en l’any olímpic

El passat cap de setmana es va disputar a Rio de Janeiro els Campionats Iberoamericans, on cinc atletes blaugranes optaven a obtenir bones marques i es van aconseguir resultats positius: tres esportistes culers es van emportar la plata a les seves proves. Jean Marie Okutu va finalitzar en segona posició al salt de llargada mentre que Pedro José Cuesta es va emportar la segona posició al llançament de disc i Geraxane Ussia va guanyar la plata al relleu 4 x 400.

En la prova del 4x100, Ángel David Rodríguez i els seus companys van acabar en quarta posició i no va poder accedir a la final dels 100 al quedar en cinquena posició a la seva sèrie, mentre que Montse Mas va parar el cronòmetre en 4:16.75 als 1.500 metres per finalitzar en la cinquena posició i marcar el seu millor registre personal de la seva carrera. Per la seva banda, Geraxane Ussía va finalitzar en la segona posició en el relleu dels 4x400 metres, només darrere del Brasil.

El combinat espanyol va acabar en dotzena posició amb deu medalles totals amb set de plata i tres de bronze. En el còmput global, Espanya va acabar quarta darrera de Brasil (45) i Argentina i Colòmbia (12).

Campionat d’Espanya Universitari

També es va celebrar el Campionat d’Espanya Universitari i els atletes blaugranes van tenir una participació molt bona. Andrea Calleja, al triple salt; Carmen Sánchez als 100 i 200 metres i Raquel González als 10 quilòmetres marxa van sumar cadascuna la primera posició. Mar Vico, al salt d’alçada, i Alfonso Palomanes, al triple salt, van aconseguir la medalla de bronze.

Per la seva banda, Manuel Olmedo va acabar en segona posició a la milla dins de la Villa Internacional de Cayon.