Fuenlabrada – Barça Lassa: Primera derrota a la Lliga ACB (79-73)

El conjunt blaugrana no ha pogut sumar una nova victòria i perd la imbatibilitat a la competició domèstica

El Barça Lassa s’ha vist superat pel Fuenlabrada (79-73) en un partit molt travat en què els culers han pagat la falta d’encert en el tir de dos i de tres. Pierre Oriola ha estat el jugador més destacat del matx en aconseguir un doble doble de 12 punts i 10 rebots, per un total de 26 de valoració. A més, amb el triple anotat per Thomas  Heurtel, el jugador francès ha arribat a la xifra de 200 triples en Lliga ACB.

L’equip de Pesic s’ha vist sorprès, a l’inici del duel, per un parcial en contra de 6-0 propiciat per la intensitat defensiva del Fuenlabrada. Tot i això, gràcies a dos triples de Claver i Ribas, el conjunt culer ha aconseguit reduir distàncies al marcador (10-9, min 5) i s’ha tornat a enganxar al partit. En les següents jugades s’ha mostrat la igualtat entre els dos conjunts, que han defensat amb gran intensitat però amb poca punteria en el tir (cap dels dos equips ha superat el 40% en els primers 20 minuts). El marcador final del primer quart (17-16) ha estat un reflex de la dinàmica de joc dels dos conjunts, que no han pogut fer circular la pilota amb fluïdesa.

El Barça Lassa no ha millorat l’encert en el tir amb l’entrada dels jugadors de la banqueta, però, gràcies a la intensitat en atac, ha pogut treure rèdit dels tirs lliures (11-17, gairebé un terç dels punts a la primera meitat). El Fuenlabrada, per la seva banda, s’ha fet fort a la pintura per pal·liar l’1 de 10 en triples. Oriola ha tingut un paper destacat (12 punts i 10 rebots) en uns minuts en què les faltes contínues han propiciat un joc lent i amb atacs llargs. El 35-34 amb què s’ha arribat al final de la primera part ha reflectit la paritat en atac i defensa entre els dos conjunts.

Els blaugranes paguen la falta d’encert en el tir

El Barça Lassa ha sortit molt endollat dels vestidors, i als primers tres minuts de la represa ha fet un parcial de 2-10 que l’ha posat per davant al marcador (37-44). A partir d’aquí, els barcelonistes han augmentat la intensitat i han pogut anotar amb més facilitat (especialment des de la línia de 6,75). El Fuenlabrada ha aconseguit reduir les distàncies a l’electrònic gràcies a una bona defensa que ha provocat diverses pèrdues del conjunt culer. Tot seguit, un intercanvi de triples ha posat per davant l’equip local (57-55), però el matx ha seguit molt igualat.

En els següents atacs els de Pesic no han sabut transformar els seus tirs, i, en canvi, els jugadors rivals han aprofitat els llançaments oberts per eixamplar distàncies. Tot i els intents finals, el Barça Lassa no ha pogut capgirar el marcador (79-73) i no ha estat capaç de sumar la setena victòria consecutiva a la Lliga ACB.