FC Barcelona Lassa - Baskonia: Derrota lluitada per créixer (76-79)

Els culers lluiten fins al final, però cauen a les semifinals de la Supercopa Endesa davant un conjunt basc amb més rodatge

Derrota lluitada en les semifinals de la Supercopa Endesa (76-79) a Santiago de Compostela. Després d’un primer quart igualat, el Baskonia s’ha apoderat del control de l’electrònic en el segon. Però els de Pesic no s’han rendit i han lluitat pel partit fins a l’últim segon. Capaços de reduir un desavantatge de 20 punts, els culers han conduït el matx a un final igualat. Les noves incorporacions han aportat caràcter i punts a l’equip al llarg de tot el partit. De fet, Kuric ha estat el màxim anotador culer i del partit, juntament amb Garino, amb 16 punts.

El Barça Lassa ha sortit a la pista Fontes do Sar amb intensitat. Un parcial de 5-0 pels de Pesic ha servit per arrencar el partit. Però el Baskonia ha donat la volta a l’electrònic i abans d’arribar a la finalització del primer quart s’ha posat per davant: 21-22. Prèviament, com acostuma a ser habitual, un temps mort de Pesic havia reactivat el ritme anotador culer. Tot i reduir l’avantatja a un punt, el segon quart ha penalitzat l’equip català.

Kuric, màxim anotador culer durant tot el matx

Al llarg de tot el partit, el Barça Lassa ha trobat els punts gràcies als canells de Kuric. Còmode des de la llarga distància, especialment des dels 6,75 metres -de fet, el dissabte 22 de setembre, l’escorta americà participarà en el concurs de triples de la Supercopa Endesa. Però en el segon quart, Kuric, màxim anotador dels barcelonistes, escudat per Claver i Pangos, no ha pogut seguir el ritme encistellador del Baskonia. El conjunt basc ha estat encertat tant des de la pintura interior com exterior, però el seu ritme anotador ha decaigut en el tercer i quart quarts.

Reacció dels de Pesic en un moment difícil

Sense complexos. Els 20 punts de desavantatge no han estat una llosa pels de Pesic. Al decisiu i últim quart, el Barça Lassa hi ha arribat amb opcions d’endur-se el partit. Oriola, sempre combatiu, i Smits s’han carregat l’equip a l’esquena i han liderat la reacció. Una remuntada de mèrit sustentada, també, gràcies a l’augment de la intensitat defensiva, en la qual el jove Aleix Font ha tingut un paper destacat.

Els canells dels culers han brillat en el moment més complicat. Les incorporacions d’aquesta temporada han mostrat caràcter i han contribuït a l’escalada culer en l’electrònic. El Barça Lassa s’ha situat a un punt quan faltaven tres minuts per a la conclusió i ha portat el matx a un final ajustat que ha caigut del cantó basc. Els de Pesic, amb el cap alt, han caigut en les semifinals de la Supercopa Endesa (76-79).