Pierre Oriola, intensitat i lluita per al Barça Lassa

Pierre Oriola, intensitat i lluita per al Barça Lassa

El pivot de Tàrrega, de 24 anys, arriba al Palau després d’una progressió meteòrica en els últims anys

Pierre David Oriola (Tàrrega, 1992) jugarà al Barça Lassa les pròximes 4 temporades. El pivot targarí, de 24 anys i 2.06 metres, reforçarà el joc interior blaugrana amb la seva intensitat i lluita sota el cèrcol. Prové del València Basket, on s’ha proclamat campió de la Lliga Endesa, on ha tingut un paper destacat amb 7.6 punts, 3,2 rebots en 15 minuts per partit.

Gran finalitzador

Una de les millors qualitats d’Oriola és la seva efectivitat sota el cèrcol. Llegeix molt bé les passades dels companys i no perd un segon en aixecar-se i anotar. Compta amb un ‘timming’ de salt extraordinari i això li permet anotar amb certa facilitat a la zona. La seva lluita i entrega el fan ser un jugador molt intens a tots dos costats de la pista, no es deixa mai res a dins.

A més de l’aspecte anotador, també ajuda l’equip en el rebot. La seva intuïció, combinada amb l’actitud de no donar una pilota per perduda, fan d’Oriola un jugador molt perillós en el rebot ofensiu, aconseguint segones oportunitats per al seu equip. Aquest fet l’ha catapultat amb la selecció estatal.

Joventut i experiència

I és que Oriola ja ha disputat un total de 157 partits a la Lliga Endesa, repartits en tres equips: Manresa, Sevilla i València. Va ser a la capital andalusa quan va donar un pas endavant a la seva trajectòria esportiva i on va completar dues molt bones temporades (2014-16) que el van fer aterrar a València, on aquest curs 2016/17 ha demostrat les seves qualitats tant a l’Eurocup com a la Lliga Endesa.

Abans de consolidar-se a l’ACB, però, Oriola va haver-se de fer un nom a la LEB Or. El curs 2012/13 va jugar al Força Lleida i la temporada 2013/14 al Peñas Osca, on es va erigir en un dels millors pivots de la categoria sota les ordres de Quim Costa amb 14 punts i 6 rebots en els 29 partits que va disputar. Com a curiositat, aleshores es va enfrontar amb el Barça B.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut