Zalgiris Kaunas – Barça Lassa: Cauen a Lituània (90-74)

Els blaugranes cauen al Zalgirio Arena en un partit en què els lituans han estat superiors

El Barça Lassa s’ha vist superat pel Zalgiris Kaunas, equip que es troba a la part alta de la taula classificatòria de l’Eurolliga. El conjunt lituà ha jugat amb molta intensitat i ha imposat el seu ritme durant tot el duel, cosa que ha complicat l’aspecte anotador als blaugranes durant gran part de l’enfrontament. El partit ha significat el retrobament entre Pesic i Sarunas Jasikevicius, ja que l’exbase barcelonista és actualment l’entrenador del conjunt lituà.

L’enfrontament ha començat amb el conjunt local molt agressiu en defensa i aprofitant les múltiples recuperacions de pilota per jugar a base de transicions, tal com havia pronosticat l’entrenador blaugrana abans del matx. La gran intensitat defensiva del conjunt lituà ha provocat que el Barça tingués dificultats per anotar des d’un principi.

El segon quart ha continuat amb una tònica similar. Els homes de Pesic tenien problemes per tancar el rebot, i el Zalgiris ha aprofitat la circumstància per continuar oferint un joc dinàmic i per augmentar la diferència al marcador, fins a assolir els 10 punts de diferència amb els quals s’ha arribat al descans. Minuts abans Moerman ha patit una ferida contusa ciliar per un traumatisme cranial després de topar amb Micic en un xoc fortuït que ha obligat els dos jugadors a enfilar el camí de vestidors abans d’hora, tot i que el jugador del conjunt lituà ha pogut tornar al parquet a la segona meitat. Per la seva banda, Adam Hanga ha patit molèsties al genoll esquerre i aquest divendres se li practicaran proves per avaluar l’abast de la lesió.

El tercer període, decisiu

El pas per vestidors no ha canviat la dinàmica del partit, i els locals han continuat imposant el seu ritme alt de joc i aconseguint cistelles amb facilitat. Un parcial de 10-0 a favor dels lituans, liderats per Toupane (21 punts) i Pangos (18 punts), els feia encarar l’últim quart amb 20 punts d’avantatge.

Els blaugranes no han abaixat els braços i han continuat lluitant. Però els jugadors entrenats per Saras han continuat encertats en els llançaments, tot i no córrer en transició com als minuts inicials. Això ho ha aprofitat el Barça de la mà d’un inspirat Oriola, que ha acabat amb 18 punts, per emportar-se el parcial a l’últim període i col·locar el 90-74 final al lluminós.