Barça Lassa - Herbalife Gran Canària: Sense fortuna al perímetre (77-88)

Els de Sito Alonso no poden superar l’equip canari, que s’ha mostrat força més encertat en la zona

El Barça Lassa no ha pogut sumar el triomf davant el Gran Canària en un partit on els barcelonistes no han tingut fortuna en els últims metres, mentre que l’equip canari s’ha mostrat molt resolutiu i ha anat pràcticament tot el partit per davant en el marcador. Tot i la bona actuació d’Heurtel (25 de valoració) i Seraphin (14), els culers sumen la quarta derrota de la temporada.

El partit ha arrencat amb un ritme frenètic. Tant barcelonistes com canaris s’han proposat jugar sense cap tipus d’especulació i això s’ha pogut veure als primers minuts del primer quart. Per part culer, Heurtel i Sanders han guiat els blaugranes en els primers compassos amb punts i assistències. Els visitants, però, no s’han arronsat i han estat capaços de mantenir-se per davant tot i la insistència blaugrana (23-21).

En el segon quart, el bon joc interior del Barça Lassa, amb un gran Seraphin que ha aconseguit 6 punts seguits i ha capturat rebots a la zona del rival, ha permès als blaugranes posar-se per davant per primer cop al partit. Però això ha durat poc. Un parcial de 0-7 dels de Gran Canària ha tornat a posar els visitants per davant, en un moment en què dos exblaugranes, com ara Rabaseda o Marcus Eriksson, han tingut un paper destacat. Els canaris han marxat al descans amb una clara avantatge a l’electrònic (37-44).

El bon ritme anotador d’ambdós conjunts ha disminuït al tercer període. Els de Sito Alonso no han estat afortunats a l’hora de buscar la cistella i els canaris han aconseguit un avantatge màxim d’11 punts a l’equador del quart. L’agressivitat defensiva dels visitants, en bonus gairebé tot el període, ha neutralitzat les opcions del Barça. També perquè la tònica s’ha mantingut en el darrer quart. Heurtel ha seguit comandant les accions blaugranes, però l’equip visitant ha continuat treien profit d’accions aïllades per endur-se el partit (77-88), tot i que els culers han recuperat més pilotes i han donat més assistències, però no han pogut evitar aquesta desafortunada derrota.