Petteri Koponen, un jugador molt versàtil per al Barça Lassa

Petteri Koponen, un jugador molt versàtil per al Barça Lassa

El finlandès, de 28 anys, arriba a Barcelona després de quatre temporades jugant al Khimki, les dues últimes com a company de Rice

El finlandès Petteri Koponen és el tercer reforç del nou projecte del Barça Lassa que liderarà el grec Georgios Bartzokas. Koponen, de 28 anys i 1.94 d’alçada, prové del Khimki i jugarà al Palau Blaugrana les pròximes tres temporades. El nou jugador barcelonista és un escorta que també pot ocupar la posició de base, que té un encert extraordinari des del triple i que és gairebé infal·lible des del tir lliure.

Talent precoç

Petteri Koponen coneix d’allò més bé el bàsquet europeu, on ha fet tota la seva trajectòria esportiva. Va començar a despuntar al seu país, al Tapiolan Honka fet que li va servir el 2007 per ser escollit en el 30è lloc del draft de la NBA pels Philadelphia 76ers Posteriorment, del 2008 al 2012, Koponen va jugar a la Virtus de Bolonya de la Lliga Italiana, on, després d’un primer any amb poc protagonisme, va tenir un promig d’11, 12 i 14 punts en les temporades posteriors. A nivell europeu, va aconseguir l’Eurochallenge del 2009.

Al màxim nivell

Les seves bones actuacions van cridar l’atenció del BC Khimki, on hi ha jugat les últimes quatre temporades. Ja a l’equip rus, Koponen s’ha provat al màxim nivell i ha disputat 87 partits entre Eurolliga i Eurocup i ha tastat el triomf aconseguint l’Eurocup el 2015 juntament amb Tyrese Rice. Aquella temporada va ser escollit en el cinc ideal de la competició gràcies als seus registres de 13.5 punts, 3.3 assistències i un 45% d’encert en triples.

Durant les seves quatre temporades al Khimki, Koponen ha disputat  130 partits de la VTB League amb una mitjana d’11,5 punts per partit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut