Herbalife Gran Canària – FC Barcelona: S’escapa la Supercopa (79-59)

Després de l’esforç fet contra el Reial Madrid, els de Georgios Bartzokas s’han topat amb un rival contundent en defensa que ha anat sempre per davant en el marcador

La setena Supercopa Endesa de la història de la secció haurà d’esperar. El FC Barcelona Lassa de bàsquet no ha pogut superar l’Herbalife Gran Canària a la final de la competició, jugada a Vitòria, i no pot revalidar el títol que va aconseguir el curs passat. La bona defensa del rival, especialment durant la primera part, ha estat clau en la derrota blaugrana i ha donat un gran avantatge als canaris.

A més a més, l’equip de Luis Casimiro s’ha conjuntat bé en atac, amb un total de 50 punts al descans, mentre que el Barça no ha pogut aprofitar el bloqueig en atac que ha patit el Gran Canària entre el tercer i el quart parcial per capgirar el marcador. Tot plegat, doncs, ha fet que els catalans no poguessin sumar el títol davant dels canaris, que han començat molt forts (21-9, min 8) i que han portat la iniciativa en el marcador durant tota la final de la Supercopa.

Malgrat tot, hi ha hagut moments en què el Barça ha estat millor. Primer, un parcial de 0-8 al final del primer període (23-17), amb un bon Víctor Claver, podria haver canviat la història. De fet, els de Georgios Bartzokas s’han pogut acostar a l’electrònic després d’una cistella de Dorsey (27-23, min 14), però el Gran Canària s’ha continuat mostrant contundent en defensa i en atac i el Barça no ha pogut baixar de la barrera dels 10 punts al descans (50-39, min 20).

Després del pas per vestidors, tres minuts del FC Barcelona sense anotar han col·locat els canaris a +21 (60-39, min 23), la màxima diferència de l’enfrontament fins al moment i que ha resultat ser decisiva. Perquè, tot i el bloqueig ofensiu que han patit els de Casimiro i el parcial de 0-12 blaugrana, la remuntada no ha estat possible.

Ha semblat que sí que ho seria quan Víctor Claver, des de la línia dels tirs lliures, ha trencat la sequera (60-41, min 24), i un parcial de 2-7 en els sis minuts restants del tercer temps ha reduït una mica la diferència (62-48, min 30) per iniciar el darrer quart amb esperances. Esperances que encara s’han fet més grans als primers minuts, amb un 0-5 que ha deixat la diferència a menys de deu punts (62-53, min 32). Però el Gran Canària ha tornat a despertar-se i Kuric (2), O’Neale (2), Báez (2) i Sasu Salin (1) han posat el +16 (69-53, min 38) per fer que el temps, ara sí, fos insuficient. Al final, amb el marcador ja inabastable, 79-59 a la final de la Supercopa Endesa. Ara, però, el FC Barcelona Lassa de bàsquet té l’oportunitat de girar full la setmana vinent en l’inici de la Lliga contra el Manresa.