Olympiacos Piraeus - FC Barcelona Lassa: El Barça s’encalla a Grècia (59-52)

Els homes de Bartzokas, liderats per Jonathan Holmes, no han pogut aconseguir la sisena victòria consecutiva en un partit amb poca anotació

El Barça Lassa viatjava a Grècia amb l’objectiu d’aconseguir la cinquena victòria en l’Eurolliga. El conjunt de Bartzokas, que tornava a el Pireu per primera vegada des que va abandonar el Club, no ha pogut vèncer a l’Olympiacos en un partit caracteritzat per la baixa anotació d’ambdós equips (59-52).El conjunt blaugrana visitava així una pista complicada i ha vist com la intensa defensa i els nou triples grecs han frenat la ratxa de sis victòries consecutives. El gran partit de Holmes, amb 13 punts i 19 de valoració, no ha estat suficient per capgirar un marcador que ha estat desfavorable durant quasi bé tot el partit.

Intensitat màxima

La intensitat ha estat màxima en els primers compassos del duel. L’equip grec i el Barça Lassa s’han intercanviat punts fins arribar a l’11-9 (minut 5). Holmes i Tomic han estat els principals artífexs de l’inici blaugrana amb una gran defensa i 7 punts entre els dos. A partir de llavors, i ja amb Tomic fora de pista amb dues faltes, el Barça Lassa no ha aconseguit trobar bones opcions davant un Olympiacos liderat per Vassilis Spanoulis – 9 punts al primer quart-. El marcador ha acabat amb 21-16 desfavorable, però amb un Holmes pletòric, amb 10 punts i 100% d’efectivitat.

El segon quart ha seguit la tònica dels primers 10 minuts. L'Olympiacos duia la defensa al límit provocant així les pèrdues dels jugadors blaugrana i anul·lava a Tyrese Rice. El marcador, però, no variava gaire. Tant és així que el conjunt de Ioannis Sfairopoulos ha acabat el quart amb 11 punts, mentre que els blaugrana n’han anotat nou. Els homes de Bartzokas marxaven al descans amb 32-25, però encallats en atac.

Tyrese Rice ha agafat pes a la represa i ha dirigit l’equip en els següents 20 minuts. Els punts del ‘2’ blaugrana -11 al final del partit-semblava que apropaven els blaugrana al marcador, però els triples grecs deixaven al Barça Lassa sense opcions. I és que sempre que els de Bartzokas retallaven distàncies apareixia el canell d’algun jugador grec per contrarestar-ho.

A la desesperada

El Barça afrontava l’últim quart amb ganes de capgirar la situació. La intensitat en defensa però no s’ha vist acompanyada per l’efectivitat en atac. Vezenkov anotava el seu primer triple - quart de l’equip- en els primers minuts per donar esperança, però el vuitè triple d’Olympiacos el contrarestava deixant tocat al conjunt blaugrana. Les penetracions de Rice, que superava per velocitat als seus rivals, deixaven de nou a tocar el Barça Lassa.

A mesura que s’apropava el final del partit el Barça ha tingut les seves opcions per apropar-se en el marcador. Però la necessitat d’anotar ha provocat la precipitació dels tirs blaugrana. Perperoglou, Koponen i Rice han estat els que més ho han intentat. La fortuna no ha acompanyat, però, als jugadors blaugranes que han acabat perdent 59-52 en el setè partit de l’Eurolliga. Sense temps per capficar-s'hi, els homes de Bartzokas afrontaran un altre clàssic aquest divendres a les 21 hores al Palau Blaugrana en partit d’Eurolliga.