Reial Madrid – FC Barcelona Lassa: Derrota que certifica l’eliminació (85-69)

Els blaugranes, ja sense opcions matemàtiques de classificació per als playoffs d’Eurolliga, cauen en el Clàssic en el primer dels tres partits en cinc dies

El Barça Lassa ha caigut aquest dimecres en el Clàssic d’Eurolliga contra el Reial Madrid. Els blaugranes, que des d’aquest dimarts ja no tenien opcions matemàtiques de classificació per als playoffs després de la victòria d’Anadolu Efes, han anat a remolc durant tot el partit, i només han estat encertats des de la línia de tres. Bartzokas ha estat exclòs abans del descans en rebre dues tècniques, i Rice i Tomic, amb 12 punts cadascú, han estat els culers més destacats. El Clàssic ha estat el primer dels tres partits que el Barça Lassa jugarà en cinc dies. I és que divendres visitarà el Palau l’Estrella Roja i diumenge ho farà el Morabanc Andorra.

Des del salt inicial s’ha pogut comprovar que el conjunt de Bartzokas no es trobaria còmode al Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid. Els culers han trigat tres minuts a anotar, i s’han vist per darrere en el marcador en tot moment. Les pèrdues de pilota en atac han condemnat el Barça des de l’inici, mentre Tomic, i després Diagne, controlaven els rebots a les dues anelles. Els punts de Llull –ha acabat amb 21- i Carroll obrien avantatges a favor del Reial Madrid, però al segon quart dos triples seguits de Renfroe i Vezenkov han ajustat el marcador (22-20). Amb un ritme anotador molt baix, un parcial de 12-2 ha tornat a obrir escletxa a favor dels blancs (37-25).

Tots els intents obtenen resposta

Abans del descans, la segona tècnica ha significat l’expulsió de Bartzokas, i un altre triple sobre la botzina de Llull ha donat pas als vestidors amb 41-27. El Barça Lassa havia de fer un pas endavant en atac, i l’ha fet a la represa. Però el Reial Madrid ha mantingut el ritme, i la diferència al marcador ha oscil·lat entre els 10 i els 20 punts. A tots dos bàndols els punts han arribat, en gran mesura, des del triple. En la batalla Rice-Llull, el Reial Madrid no ha permès que el Barça s’apropés i ha mantingut la distància (62-48).

Tot i la lluita sobre el parquet, els errors a les dues bandes de la pista condemnaven el Barça Lassa i s’ha arribat a un màxim desavantatge de 19 punts. Tots els intents blaugrana per apropar-se, com dos triples consecutius de Claver i Navarro, obtenien la resposta blanca. Els 14 triples que ha anotat el Barça Lassa no han estat suficients per lluitar per la victòria en el tram final, i el 85-69 ha estat el marcador definitiu. El Barça Lassa afrontarà els últims tres partits (Estrella Roja, Maccab i Fenerbahçe) sense opcions de classificació.