Baskonia - FC Barcelona Lassa: Es refan amb un cop d’autoritat (84-92)

Els blaugranes han vençut els bascos a la Lliga només dos dies després de la derrota a l’Eurolliga amb un triomf molt valuós per trencar la mala ratxa

El FC Barcelona Lassa ha vençut amb contundència el Baskonia (84-92) després d'haver perdut davant el conjunt basc divendres a l’Eurolliga. Els culers s’han refet en aquesta jornada 19 de la Lliga amb una gran victòria que ha servit per trencar la ratxa de dues derrotes consecutives.

Els culers han començat el matx amb la intenció de fer oblidar el partit disputat dos dies abans davant el mateix Baskonia. El primer quart ha estat molt igualat, amb tots dos equips força endollats de cara cistella. Doellman, Faverani i Koponen, amb 4 punts cadascun, han estat els més actius al combinat culer, en un període que ha finalitzat amb un ajustat 21-20.

El Baskonia ha iniciat el segon quart força actiu en atac, amb un parcial de 5-0. Però una gran cistella de Tomic i un bon triple de Víctor Claver han tornat a empatar el duel. Amb Rice assistint i Tomic executant, els barcelonistes han pogut mantenir el bon ritme anotador dels bascos, liderats per un bon Beaubois.

Bons minuts abans del descans

Els de Bartzokas s’han trobat cada cop més còmodes sobre la pista, amb una gran defensa i cada cop més efectius en atac. A més, un parcial de 4-14 als darrers minuts del quart ha permès als culers marxar al descans amb un 35-41 al marcador, amb Claver i Faverani com a homes més destacats.

Ja a la represa, els culers han començat igual que han acabat el segon quart, amb dues cistelles de Faverani i Koponen i situant-se 9 punts per davant al marcador. Però els bascos han fulminat l’avantatge blaugrana amb un Larkin totalment endollat, que ha anotat els primers 4 punts del conjunt local i, a més, ha fet les assistències de les dues cistelles següents per aconseguir un parcial de 10-0.

Reacció blaugrana i exhibició

Un gran triple de Rice ha trencat la ratxa del Baskonia i, juntament amb un gran 2+1 a Tomic, ha tornat a avançar els blaugranes. L’estira-i-arronsa ha continuat present, i cap dels dos equips podia desempallegar-se de l’altre al marcador. Però un bon triple de Navarro, Tomic, que continuava fent-ne de les seves, i un gran 2+1 de Vezenkov han provocat un parcial de 2-15 que ha tornat a donar un bon coixí de punts als de Bartzokas, que han finalitzat el tercer quart guanyant de 12 punts (56-68).

Els culers han afrontat el darrer quart amb la intenció de mantenir la bona diferència i endur-se així el triomf de terres basques. Cinc punts seguits de Vezenkov els han permès augmentar la diferència al marcador i situar-se amb un +14.

Quan semblava que els locals pressionaven per tal de remuntar, dues grans cistelles seguides de Rice han tornat a situar la diferència de 14 punts. El Baskonia ha intentat retallar distàncies, però la defensa blaugrana ha estat molt seriosa. A més, en atac han continuat arribant les cistelles blaugrana, amb Tomic com a màxim anotador, amb 21 punts.

Finalment, gran victòria culer (84-92) per trencar la mala ratxa de resultats i retrobar-se amb les bones sensacions, amb un gran partit de Tomic, Rice, Claver i Doellman. Els culers s’enfrontaran al Zalgiris dijous, dia 2 de febrer.