Un campió d’Europa per a la banqueta blaugrana

Un campió d’Europa per a la banqueta blaugrana

Georgios Bartzokas, campió de l’Eurolliga l’any 2013, arriba al Barça Lassa després de guiar el Lokomotiv Kuban rus fins a la Final Four de Berlín

Georgios Bartzokas és el nou entrenador del FC Barcelona Lassa. Campió de l’Eurolliga i millor entrenador de la competició l’any 2013, va guanyar el trofeu amb l’Olympiakos grec derrotant el Reial Madrid a la final després de remuntar 17 punts de desavantatge. A principi de la temporada passada va signar amb el Lokomotiv Kuban rus, amb el qual va sorprendre tot Europa guiant l’equip fins a la Final Four de Berlín. Per accedir a la ronda final de la competició, Bartzokas i el Lokomotiv Kuban van deixar fora de la competició el Barça Lassa en una apassionant eliminatòria de quarts de final decidida al cinquè partit.

Tant amb l’Olympiakos com amb el Lokomotiv Kuban, Bartzokas s’ha caracteritzat per maximitzar el rendiment ofensiu dels seus equips, amb gust pel llançament exterior. Tot i això, els seus equips no descuiden la defensa, ja que, per exemple, el Lokomotiv Kuban va ser la millor defensa de la darrera edició de l’Eurolliga, en què va caure a les semifinals contra el CSKA -posterior campió- per 88-81. L’entrenador grec té un percentatge de més d’un 60% de triomfs en la seva trajectòria a l’Eurolliga (69-38), i s’ha enfrontat en onze ocasions amb l’equip blaugrana.

Bartzokas, deixeble de l’exseleccionador de Grècia Panagiotis Giannakis, és un exjugador que es va haver de retirar molt jove (22 anys) per culpa de dues greus lesions de genoll. Es va formar com a entrenador al seu país, on va entrenar el Maroussi, l’Olympia Larissa, el Panionios i l’Olympiakos. Ara, Georgios Bartzokas arriba al Barça Lassa, on es retrobarà amb Stratos Perperoglou, per agafar les regnes de la nova etapa que s’obre a la secció de bàsquet. El tècnic grec buscarà repetir i millorar els resultats aconseguits amb equips de la qualitat de l’Olympiakos i el Lokomotiv Kuban.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut