fcb.portal.reset.password

Pau Ribas, aquest dimecres, al Palau / VÍCTOR SALGADO - FCB

Campió de l’Europeu de seleccions i guanyador i MVP de la Lliga Catalana i de la Supercopa Endesa amb el Barça, Pau Ribas ha viscut un estiu somiat. S’ha vestit de blaugrana en el millor moment de la seva trajectòria i assumeix el lideratge del nou projecte de Xavi Pascual. Alhora, reivindica la seva figura de jugador d’equip. A pocs dies de l’inici de la Lliga i l’Eurolliga, Ribas parla a www.fcbarcelona.cat sobre el canvi experimentat.

Ha estat l’últim en arribar, quin vestidor s’ha trobat?
“Coneixia molta gent, a tots de jugar contra ells. Té química, amb gent divertida i gent més callada, com qualsevol altre grup”.

Què li demana Xavi Pascual?
“Res específic. A tots ens demana que intentem estar sempre concentrats, que donem el cent per cent. Ens diu que hem de tenir clar que, jugant al Barça, tots els equips tenen ganes de guanyar-nos. Això s’ha de tenir clar. Si no juguem a un gran nivell sempre, tothom ens pot superar”.Em sento còmode amb el rol d’ajudar tots els components de l’equip a partir del que sé i crec
En aquestes alçades de la carrera i amb els precedents recents, se sent un dels líders de l’equip?
“Acabem d’arribar... Sóc un jugador bastant veterà i puc fer diverses coses a la pista. La meva experiència i sobretot el caràcter que tinc, sempre intentant ajudar l’equip, fan que actuï d’una manera determinada. Jo em sento còmode amb aquest rol, amb el d’ajudar tots els components de l’equip a partir del que sé i crec”.

S’esperava generar tanta expectativa?
“Venia en forma de l’Europeu i amb molta confiança. És normal que estigui en un bon moment de forma. Potser la gent no s’ho esperava, però porto molts anys treballant per jugar bé i penso que puc ajudar aquest equip en moltes coses. Sé que l’expectativa i la pressió sempre hi seran en aquest Club, l’important és enfocar-ho en bona direcció”.

Els MVP a la Lliga Catalana i a la Supercopa li afegeixen o li treuen pressió en el futur?
“No ho sé, però no crec que sempre sigui diumenge... Seguiré intentant fer les coses el millor possible per a l’equip. Hi ha dies que podràs fer menys i d’altres més, però l’important és que l’equip jugui bé i guanyi, el demés té molta menys importància”.Sé que l’expectativa i la pressió sempre hi seran en aquest Club, l’important és enfocar-ho en bona direcció
Com s’imagina el seu debut oficial al Palau?
“Estic convençut que la gent vindrà amb moltes ganes després de la Supercopa i de com ha jugat l’equip. El CAI és un bon equip, amb una bona plantilla. Necessitarem el suport del Palau i crec que el tindrem”.

Quines esperances té davant l’inici de Lliga i l’Eurolliga?
“És important per a nosaltres començar a un bon nivell. Amb victòries. Una bona dinàmica inicial pot canviar totalment una temporada. Tot depèn de la victòria o la derrota i necessitem engegar bé, seguir la línia de treball de fins ara. De seguida venen partits importants a la Lliga i a l’Eurolliga i tenim moltes ganes de començar bé”.


BarçaTV (Especial): ‘Benvingut Pau Ribas’ [CAT] por <a href="http://www.dailymotion.com/fcbarcelona"

Tornar a dalt