El 'Sabies que' del FC Barcelona Lassa - Reial Madrid

El 'Sabies que' del FC Barcelona Lassa - Reial Madrid

10 dades que has de conèixer abans del primer partit de la Final dels Playoff de la Lliga Endesa que comencen aquest dimecres 15 de juny al Palau Blaugrana

Un Clàssic sempre és una cita important en el món de l’esport. Però en aquest cas, tant el Barça Lassa com el Reial Madrid es veuen les cares en un esdeveniment molt més important que un simple partit de la Lliga regular. La final d’una de les lligues de bàsquet més potents d’Europa comença aquest dimecres al Palau Blaugrana (20.30 hores) entre dos equips de rivalitat històrica. A continuació, repassem 10 dades imprescindibles de la final:

  1. Aquest dimecres se celebrarà la 13a final  de la història entre el Barça i el Madrid. De moment hi ha un empat amb 6 victòries per a cada equip.
  2. A més de les 13 finals de la Lliga Endesa, tots dos s’han enfrontat 14 vegades més en una final. S’han arribat a disputar un títol en 27 ocasions.
  3. Fins a 67 vegades s’han vist les cares els dos finalistes en partits de Play-off, amb un resultat molt igualat de 34 a 33 favorable als madrilenys.
  4. Si els blaugranes guanyen, seria la quarta vegada en la història que el Barça es proclama campió tant de la Lliga de futbol com de la Lliga de bàsquet.
  5. El Barça Lassa lluitarà pel seu 19è trofeu de Lliga, 16è de la Lliga Endesa, mentre que el Madrid sumaria 33 Lligues, 11 en el format actual.
  6. Aquesta temporada, el Barça Lassa i el Reial Madrid s’han enfrontat quatre vegades entre la Lliga regular i l’Eurolliga. Els homes de Xavi Pascual han guanyat tres dels quatre enfrontaments.
  7. Juan Carlos Navarro firma el seu Clàssic número 57 i és el jugador que més n’ha disputat entre competició regular i Play-off. A més, el capità disputarà la seva 14a final de la Lliga Endesa.
  8. De les 28 finals de l’ACB al millor de 5 partits, l’equip que tenia el factor pista ha guanyat un 67,9% de les vegades.
  9. Els blaugranes firmen la millor marca de la història de la competició amb 10 temporades consecutives classificant-se per a la final.
  10. Xavi Pascual i Pablo Laso s’han enfrontat en 45 partits oficials38 com a entrenadors del FC Barcelona i el Reial Madrid.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut