Sis jugadors del FC Barcelona poden debutar en una final de la Lliga Endesa

Sis jugadors del FC Barcelona poden debutar en una final de la Lliga Endesa

Doellman, Hezonja, Satoransky, Pleiss, Thomas i Jackson jugaran per primera vegada la darrera eliminatòria pel títol

Un total de sis jugadors del FC Barcelona podrien debutar aquest divendres (19.00h) davant el Reial Madrid en una final de la Lliga Endesa. Justin Doellman, Mario Hezonja, Thomas Satoransky, Tibor Pleiss, Deshaun Thomas i Edwin Jackson mai han disputat la darrera eliminatòria pel títol de Lliga. D’entre aquests sis jugadors, només Hezonja formava part del primer equip l’any passat, però, malgrat disputar 20 partits de la fase regular, el croat no va disputar-ne ni un del play-off. Tot i això, al seu palmarès hi consta la Lliga ACB aconseguida, precisament, contra el Reial Madrid.

Tibor Pleiss jugarà la seva primera final de Lliga espanyola, però l’alemany ja sap què és endur-se un campionat de la regularitat. De fet, Pleiss va aconseguir fins a tres títols consecutius de Bundesliga amb el Brose Baskets bavarès (2009/10-2011/12) abans de fer el salt al Laboral Kutxa, on va jugar-hi dos anys abans d’aterrar aquest estiu al Palau.

A banda d’aquests sis jugadors n’hi ha un setè que tampoc ha disputat una final ACB, i no és un altre que el jove Markus Eriksson. L’aler suec, però, segueix en fase de recuperació de la seva ruptura del lligament encreuat exterior i del menisc extern del genoll esquerre que l’ha mantingut apartat durant tota la temporada.   

El Madrid, amb quatre debutants

Pel que fa als blancs, fins a quatre jugadors tampoc saben què és jugar una final de l’ACB. Tots ells són incorporacions d’aquesta temporada i peces importants per a l’equip de Pablo Laso: Gustavo Ayón, Facundo Campazzo, K.C. Rivers i Jonas Maciulis seran alguns dels rivals als que l’equip de Xavi Pascual haurà de fer front si vol que el títol es quedi a Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut