Un altre canvi de xip obligat

Un altre canvi de xip obligat

Els blaugranes han viatjat sense Papanikolaou i sense Lampe El Barça tanca amb aquest el segon de quatre partits lluny del Palau El conjunt local, amb ganes de revenja després del partit de Copa

El FC Barcelona ha de fer cada setmana un exercici obligat de canvi de xip. I és que els equips que juguen dues competicions setmanals ja ho tenen, això. Els cervells dels seus jugadors han d’estar prou preparats per fer un punt a part i tractar d’oblidar grans pavellons i molta atenció mediàtica per centrar-se en pistes més modestes i rivals més discrets, malgrat que igual o més complicats, ja que el cansament dels viatges –el segon lluny del Palau aquesta setmana- i les ganes locals són dues armes de doble tall que cal tenir molt en compte.

Com arriba el FC Barcelona

Oblidada la derrota a la final de la Copa del Rei, els blaugranes segueixen amb la velocitat de creuer que ja van anar exhibint al llarg de tota la competició del KO a Màlaga i en els partits precedents. Ara, però, toca una nova prova de maduresa esportiva, un nou repte a la pista de l’Iberostar Tenerife, un conjunt, el CB Canarias, com se’l coneix històricament, que mai ha guanyat el FC Barcelona i que ja només per això, pel fet de trencar l’estadística, té un bon al·licient aquesta tarda a les 19.00 hores (Teledeporte).

Esportivament parlant, Xavi Pascual no pot comptar ni amb Kostas Papanikolaou (fractura nasal) ni amb Macej Lampe, que segueix la seva evolució de la cervicodorsàlgia. En el cas del primer, dilluns ja farà els seus primers tests amb la seva nova companya els propers dies: la màscara. En el cas del segon, dilluns també Pascual i el cos mèdic de l’equip es tornaran a veure i decidiran si el jugador ja pot incorporar-se al treball de grup o si ha de seguir treballant a banda perquè encara no té prou força.

El rival

El conjunt que entrena Alejandro Martínez és, sense cap mena de dubte, una de les grates sorpreses de la competició estatal. Amb un bàsquet bonic i vistós, els tinerfenys es van classificar per primer cop a la seva història moderna per a una fase final de la Copa ACB. El problema va ser que es van topar amb un FC Barcelona solvent, que va anar “directe a barraca”, com es diu vulgarment, i que els va acabar superant amb claredat per 102-60 en el partit de quarts de final de la Copa jugada a Màlaga.

Des que Alejandro Martínez és l’entrenador del conjunt groc s’ha enfrontat quatre cops (tres de Lliga i un de Copa) amb l’equip de Xavi Pascual. El cert és que no l’ha superat mai, però en el record queda el matx de la temporada passada a Tenerife, en què els locals van plantar cara, i de quina manera, al FC Barcelona (81-89). Aquest cop, però, no comptaran amb la presència de l’encara jugador més valorat de la competició, Sekulic, que fa tres setmanes va fer les maletes per jugar l’Eurolliga a les ordres de Zeljko Obradovic i el seu Fenerbahçe turc. En el seu lloc ha arribat el veterà pivot grec Papadopoulos, que ja va jugar fa cinc temporades al Reial Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut