FC Barcelona – Panathinaikos: Primers amb solvència (84-62)

Els blaugranes han superat el Panathinaikos després de trencar el partit al segon quart i no deixar marge de maniobra als grecs Amb aquest triomf, els homes de de Xavi Pascual s’han assegurat matemàticament la primera plaça del seu grup

[[DES_1]] Ho diuen les matemàtiques. El FC Barcelona acabarà el Top 16 com a primer classificat del seu grup. Tot això, amb dues jornades de marge i augmentant fins a dotze la ratxa de partits consecutius en aquesta fase, en què els blaugranes estan demostrant el seu bon estat de forma. Ara només falta saber qui serà el rival als 'play-off', que serà el quart classificat de l’altre grup.

El rival d’aquest divendres, un Panathinaikos grec amb urgències, s’ha presentat al Palau Blaugrana amb ganes de trencar la imbatibilitat dels homes de Xavi Pascual. Només han pogut oposar resistència al primer quart i han marxat amb una derrota contundent del Barça per 22 punts de diferència. Abrines, Navarro i Pullen han estat encertats des de la línia de tres i Lorbek, Tomic i Dorsey han fet el mateix sota cistella.

Encert ofensiu

Les espectaculars accions de Dorsey i dos triples consecutius de Lorbek i Oleson a l’equador del segon quart han esperonat la parròquia local. La defensa blaugrana ha ofert una millor versió i l’equip s’ha posat per davant al marcador. Era l’hora d’obrir una escletxa. Pullen, molt motivat, ha demostrat el seu talent des de la línia de tres. També ho ha fet Juan Carlos Navarro, que ha anotat els seus primers punts quan s’arribava al darrer minut de la primera meitat. Al descans, un 42-32 que encarrilava una victòria que s’havia de rematar a la represa.

I així ha estat. Sempre amb més de deu punts d’avantatge, no ha patit el Barça per mantenir el pes del partit en un tercer quart que ha començat amb el segon triple de Navarro i que ha acabat amb un tir de tres de Batiste que ha deixat el Barça amb 18 punts d’avantatge. Un marge suficient per arribar al darrer quart amb l’única voluntat de mantenir el control del joc i regalar espectacle a la seva afició.

Apareix Abrines

Dos triples d’Abrines han acabat de sentenciar un partit que ja estava guanyat. S’ha superat la barrera dels 20 punts i les seves cistelles han permès al mallorquí enfilar-se fins a la quinzena de punts. El Panathinaikos d’Alvertis no ha tingut més remei que acceptar la derrota davant un Barça que, al TOP 16, és més que solvent.

Xavi Pascual: “Aquesta victòria ens permet esperar el rival des de la primera posició del grup de la mort”

L’entrenador Xavi Pascual, que ha aconseguit la seva victòria 50 al Top 16, ha reconegut: “Estem contents d’aquesta victòria contra un dels millors equips de la competició”. I ha explicat: “Aquesta victòria ens permet esperar el rival des de la primera posició d’un grup que, quan es va fer el sorteig, tothom va opinar que era el grup de la mort”. “Estem molt contents d’aquesta fita que hem aconseguit avui”, ha afegit.

El tècnic de Gavà ha assegurat: “Hem estat bastant bé en atac i progressivament hem anat trencant el partit”. Pascual també ha fet referència al partit contra el Bilbao Basket, que finalment sí que es jugarà: “És una molt bona notícia saber en aquest moment que jugarem diumenge, perquè podíem estar despistats”. Per altra banda, l’entrenador del Panathinaikos, Fragiskos Alvertis, ha declarat: “Hem perdut el control i no hem fet res del que teníem planejat. Hem estat molt lents”.