Duel número 176 entre Reial Madrid i FC Barcelona en Lliga

Duel número 176 entre Reial Madrid i FC Barcelona en Lliga

Navarro és el jugador amb més clàssics ACB a l'esquena (50) Serà l’enfrontament número 39 de Pascual davant els blancs en totes les competicions És el tercer cop que ambdós equips juguen en una jornada 13. De moment, el balanç és d'1-1

Arribades aquestes dates nadalenques ja s’ha convertit en tradició el súperclàssic entre el Reial Madrid i el FC Barcelona. Si la temporada passada va ser al Palau, en un partit estel·lar de Juan Carlos Navarro –autor de 33 punts-, ara toca jugar al Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid. Més de 12.000 espectadors ompliran el recinte madrileny, que espera un triomf d’un equip que encara no sap el que és perdre aquesta temporada. La pedra al camí, però, es diu FC Barcelona.

Com arriba el Barça

Els blaugranes arriben bé. Són conscients d’on jugaran, però no els espanta el repte, ja que per damunt de tot són jugadors del FC Barcelona, un equip acostumat a lluitar en grans batalles, i la d’aquesta tarda a les 19.00 hores (La1 i Orange Arena) en serà un nou exemple.

Després de la darrera ensopegada a la pista del CSKA de Moscou, els homes de Xavi Pascual han sabut trobar la tecla de la regularitat i la solidesa encadenant quatre triomfs consecutius. És cert que els rivals amb els quals s’ha vist les cares –tret de l’Herbalife Gran Canària- no estaven ben classificats, però el fet de saber mantenir el llindar de concentració alt en aquests enfrontaments també els atorga un punt a favor.

Amb la regularitat i aquest punt de solidesa que els mancava a principi de l’exercici 2013/14, davant els canaris, com en molts d’altres partits jugats aquest any, ja es van trobar nombroses situacions de tirs oberts que no van entrar. És aquesta manca d’encert de cara a cistella un dels aspectes en què més es treballa entrenament rere entrenament perquè es tradueixi en punts en els partits.

Esportivament parlant, tots els jugadors han viatjat a Madrid. Marko Todorovic encara arrossega molèsties al múscul oblic, però la darrera paraula la tindrà Xavi Pascual, que haurà de decidir quins jugadors descansaran aquest diumenge al Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid.   

El rival

El Reial Madrid és, a priori, el gran favorit del partit d’avui. Està invicte i porta una ratxa espectacular de 24 triomfs i cap derrota sumant totes les competicions que ha disputat aquesta temporada. A la Lliga Endesa, que és la que ens ocupa ara mateix, ha aconseguit 12 triomfs en 12 partits, el darrer un pèl més suat a Badalona davant el Joventut (68-72).

El conjunt blanc juga un bàsquet alegre i anota molts punts en la majoria dels seus enfrontaments. Si hi ha un jugador, però, que està en estat de gràcia i que lidera l’equip per damunt dels Rudy, Llull o Felipe, aquest és l’exjugador de l’Estudiantes i exNBA Sergio Rodríguez. Es tracta d’un base que ha sabut adquirir la maduresa necessària per dirigir un equip gran com el Reial Madrid. Ara, Rodríguez té aquell punt de pausa necessari que el fa ser menys impulsiu que abans i estar molt més al servei de l’equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut