fcb.portal.reset.password

Maciej Lampe serà el primer blaugrana en jugar a l'Eurobàsquet / FOTO: www.pzkosz.pl

El FC Barcelona té cinc representants al Campionat d’Europa de bàsquet, que es disputa a Eslovènia a partir d’aquest dimecres i fins al 22 de setembre. Els homes del primer equip que juguen aquest torneig són el grec Kostas Papinokalau, el polonès Maciej Lampe, el croat Ante Tomic i l’eslovè Bostjan Nachbar. A més, també participa en l’Europeu el jugador suec del Barça B Ludvig Hakanson, que és el més jove del torneig.

Es dóna el cas que diversos blaugranes es veuran les cares en la fase de grups. Polònia, Croàcia i Eslovènia figuren al Grup C, on també hi ha Espanya. Per la seva banda, Grècia i Suècia estan al Grup D. Això provoca que, per exemple, Hakanson i Papanikolau coincideixin a la pista la tarda d’aquest dimecres (17.45). En aquesta jornada inaugural Tomic s’enfrontarà a Espanya (17.45), mentre que Lampe debutarà contra Geòrgia (14.30), i Nachbar, que juga a casa, farà el mateix contra la República Txeca (21.00).

Set enfrontaments d’especial interès

A part dels enfrontaments de Grècia contra Suècia i Croàcia contra Espanya, a la fase de grups de l’Europeu hi ha cinc partits per remarcar. En la segona jornada, aquest dijous, l’eslovè Nachbar jugarà contra Espanya. Nachbar i Tomic s’enfrontaran entre ells el diumenge 8 de setembre, dia en què Lampe es trobarà davant el combinat espanyol. Ja a la darrera jornada de la fase de grups, el dilluns 9 de setembre, Nachbar i Lampe coincidiran al parquet.

Consulta l’horari complet del Campionat d’Europa.

Marcelinho, amb el Brasil

El FC Barcelona de bàsquet va començar la pretemporada el 29 d’agost amb absències, com les dels jugadors que participen en l’Europeu. No obstant, també està concentrat amb la seva selecció el brasiler Marcelinho Huertas, que està disputant el Premundial Americà de Caracas.

Tornar a dalt