fcb.portal.reset.password

Víctor Sada, celebrant la victòria en el segon partit. FOTO: ACBPHOTO

Diuen els números, l'estadística i la història que l'equip que té el factor a pista a favor i se situa 1-0 sempre ha guanyat la Lliga. De moment, ningú ha pogut trencar aquesta estadística. Però sempre hi ha una primera vegada. I més si l'equip que ho pot aconseguir és el Barça Regal de Xavi Pascual. Un grup de jugadors que no es dóna mai per vençut, que no abaixa els braços i que sempre creu en el triomf i en la manera d'arribar-hi tot i les adversitats.

Tàctica i encert

El Barça Regal, que perdia per 14 punts al minut 28 del segon partit (53-39), va apropar-se en el marcador a força de creure-hi. Gran part de culpa la van tenir dos homes: Xavi Pascual i Juan Carlos Navarro. El tècnic blaugrana va canviar diverses peces de l'engranatge defensiu, va tornar a la zona que tant bons resultats li va donar ara fa un any en el quart partit de la final i l'equip va treure de dins tot el que tenia. El primer que el va seguir va ser Juan Carlos Navarro, que va liderar els seus companys i el va manternir en el partit. Sempre és tant important qui manté l'equip dins del partit com qui dóna el cop final.

Tots se senten importants

Una de les claus del triomf del Barça Regal al Palacio de los Deportes de Madrid va ser la gestió dels últims minuts de partit. Quan tothom pensava que Juan Carlos Navarro es jugaria els tirs decisius, l'escorta de Sant Feliu va saber seleccionar quan havia de llançar i quan no. Els seus companys es van oferir i ell els va trobar. Primer, el nouvingut Mavrokefalidis, que, amb cinc punts gairebé consecutius, va situar el Barça Regal a un punt (65-64). Més tard, en el tram final i després d'un triple increïble de Mirotic, Sada va trobar CJ Wallace obert i el d'Atlanta va clavar el triple per situar els blaugranes a un punt (74-73).

I en la jugada final, amb Navarro a la banqueta, va ser Brad Oleson qui va ser determinant entrant a cistella, forçant una falta i anotant els dos tirs lliures a 7,7 segons del final. Que tothom se senti important i decisiu reforça un grup que Pascual ha sabut dirigir i motivar. El 71-72, la victòria per la mínima, va ser la millor demostració de fe i de coratge d'un equip que vol fer història sent el primer a aixecar una Lliga quan ho tenia tot en contra.

[[BOTOVERMELL::ENTRADES++FCB REGAL - REIAL MADRID::https://entrades.fcbarcelona.cat/Ticketing/gestionURL?bean=estadoCompra&accion=iniciarCompra&aforo=&idCompeticion=1001&jornada=63&lang=ca::HOR::NF::TRACKING::::::]]

Tornar a dalt