fcb.portal.reset.password

Jawai, amb la seva nova samarreta/ FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

El jugador ha estat acompanyat per Joan Bladé i Joan Creus / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

Nathan Jawai és un home “content i emocionat”. El pivot australià, que ja va debutar dissabte en el primer amistós de la pretemporada, ha declarat en la seva roda de premsa de presentació que arriba al Palau Blaugrana amb la voluntat d’“agafar experiència” i aprendre molt d’Ante Tomic i Erazem Lorbek, companys seus al joc interior de l’equip. “Per a mi és una gran oportunitat. Arribo a un equip amb molta tradició de guanyar”, ha afirmat, en un acte al qual també han assistit el directiu Joan Bladé i el secretari tècnic Joan Creus.

“Sóc agressiu”

“Aprendre” i “millorar” són dues de les paraules que més ha repetit Nathan Jawai. El pivot ha reconegut que una de les coses en què pot progressar és a les faltes. N’hi xiulen moltes: “Les faltes van amb el meu joc. Sóc un jugador agressiu, però és cert que de vegades cometo faltes estúpides que no s’han de fer. No és culpa dels àrbitres, que també es poden equivocar”. El pivot, a més, ha deixat clar que no s’assembla en res a Shaquille O’Neal. “M’ho han dit molt en els últims anys, però som jugadors totalment diferents”.

Creus: “Caldrà paciència”

El secretari tècnic, Joan Creus, ha confessat que aquest estiu la secció de bàsquet ha patit més canvis que en els últims dos anys. “La intenció sempre és tenir un equip competitiu i estem molt contents de com hem reforçat el joc interior”, ha declarat. I és que, a banda de Nathan Jawai, l’equip ha signat Ante Tomic i Marko Todorovic, en els llocs de Kosta Perovic, Fran Vázquez i Boniface Ndong. Creu que tants canvis exigiran una mica de temps: “Necessitarem una mica més de temps per acoblar tots aquests jugadors. Caldrà paciència a l’inici”.

Sobre el jugador australià, només elogis: “Ocuparà la posició de ‘5’, és jove, però té experiència. El venim seguint des de les Lligues d’estiu de fa dos o tres anys, i també en els últims anys, quan ha jugat a Europa. Reuneix característiques que ens reforçaran: va bé al pal baix, té pes i potència”.

Tornar a dalt