FCB Regal - Reial Madrid: El campió té moltes coses a dir (96-89)

FCB Regal - Reial Madrid: El campió té moltes coses a dir (96-89)

Navarro, autor de 33 punts, s'erigeix com a protagonista en el dia en què els de Pascual confirmen la millora mostrada contra el Fenerbahçe Els 7.359 espectadors que s'han aplegat al Palau han tornat a veure la millor versió dels de Xavi Pascual

La millor manera d’acabar el 2012 era aconseguint un triomf contra el Reial Madrid. Per l’equip, per l’afició blaugrana i també pel bàsquet en general. Vèncer el conjunt que ho havia guanyat tot fins i ara i anotant 96 punts és una barbaritat, però ho és més veure com un jugador fa 33 punts i acaba amb una valoració de 44. Aquest home, Juan Carlos Navarro, ha donat ales a un Barça Regal que s’ha deixat liderar pel capità, per la persona que no falla mai a la pista i que ha fet una sèrie de 12/13 en tirs de camp i un immaculat 5/5 en triples. Tot el Palau, als seus peus.

Es preveia que seria un gran partit, perquè el Reial Madrid aquest any està molt bé i perquè el Barça necessitava un triomf així. El que potser pocs esperaven era que hi hagués tants punts i l’encert fos tan alt, perquè en partits tan sentimentals i en què les revolucions són més altes de les habituals s’acostuma a encongir la mà. Per sort, ha estat una oda al bàsquet i a l’aficionat del Palau que tan a patit aquest curs.

Navarro i Rudy marquen el ritme

Els primers compassos de l'enfrontament han tingut dos clars protagonistes: Navarro pel Barça i Rudy Fernández pel Reial Madrid. Tots dos s’han erigit com a líders anotadors dels seus equips i amb ells a la pista el partit ha arribat al final del primer quart amb un petit marge de tres punts, 23-20. En l’inici, a més, Xavi Pascual ha ensenyat el seu repertori defensiu utilitzant tres tipus de defenses zonals: la 2-3, la 2-1-2 i una mixta amb Rabaseda sobre Carroll.

En el segon quart Navarro ha seguit amb el seu recital -19 punts al descans-, però el Reial Madrid ha demostrat el perquè és el líder de la Lliga Endesa. El rebot ofensiu ha estat per als blancs i Felipe Reyes s’ha lluït en atac dins la zona i també amb diversos tirs oberts. Momentàniament els de Laso s’ha situat per davant (34-38), però els de Pascual han reaccionat i han marxat al descans un punt per sobre (44-43).

El capità i Wallace trenquen el partit

I és que en el segon temps el Barça s’ha seguit mostrant molt sòlid, sense fissures, sabent què havia de fer en cada moment i sense deixar-se intimidar pels petits parcials del Madrid. De cop i volta els catalans han aconseguit sis punts de marge (66-60) i aquesta renda ha acabat sent de nou punts en el minut 30 amb un triple de geni de Juan Carlos Navarro (73-64).

Aleshores, el Barça no ha deixat que els de Laso tornessin al partit i amb un triple de Saras i un altre de Wallace han deixat l'enfrontament en un 81-66. El Palau, totalment ple, ha embogit i ha vist la victòria ben a prop. El triomf, que estava el sac, encara no estava del tot lligat. El Madrid ha reaccionat (86-81), però el Barça no s’ha deixat intimidar amb els punts de Carroll i Rudy. Navarro, amb un triple, i Lorbek, amb un altre, han sentenciat el líder de la Lliga Endesa, que no ha pogut amb un Barça Regal immens des de l’exterior i amb un Juan Carlos Navarro estel·lar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut