Penyistes fora de casa: guia de recomanacions turístiques

Penyistes fora de casa: guia de recomanacions turístiques

Les penyes d’altres territoris comparteixen les seves recomanacions turístiques pels propers partits

Durant els propers mesos, el FC Barcelona es desplaçarà arreu de la península per fer front a un seguit d’equips en camp rival. Per això, algunes de les penyes blaugranes de les ciutats on el Barça disputarà els primers partits fora de casa han volgut compartir a les seves recomanacions turístiques. Des de la capital madrilenya fins a València, passant per Girona i Bilbao, repassem les propostes més atractives per completar l’experiència de veure al nostre equip fora del Camp Nou:

Jornada 12: Leganés

Museu d’escultura de Leganés

El penyista trobarà una proposta interessant i artística totalment gratuïta a la localitat madrilenya de Leganés. Batejat l’any 2005 com a Museo de Escultura i situat al centre del municipi, aquest espai a l’aire lliure recull en una superfície de 27.000 metres quadrats, una col·lecció de 200 escultures de reconeguts artistes d’art contemporani del segle XX com Martín Chirino, Jorge Oteiza, Agustín Ibarrola i Juan Bordes. Un projecte únic a Espanya que, des de la Federació de Penyes Barcelonistes a Madrid, recomanen visitar si vols passar un dia ideal en família i apropar els nens al món de l’art i l’escultura a través d’activitats, jocs i tallers.

Champions League: Torí

Museu del Gran Torino

L’any 1949, la ciutat italiana de Torí va perdre un dels equips de futbol més populars de la història: el Gran Torino. A pocs quilòmetres de Torí, l’avió que transportava tot l’equip després de disputar un partit amistós contra el Benfica de Portugal va estavellar-se contra un mur de la Basílica de Superga. Una tragèdia aèria que va provocar la mort de l’equip granat, considerat un pilar de la selecció italiana després de proclamar-se guanyador de cinc lligues consecutives i perfilar-se com a favorit per al Mundial del 1950 al Brasil. En memòria del club, es va inaugurar el Museu del Gran Torino, un espai emblemàtic que, des de la Penya Barcelonista de Torí, recomanen visitar per conèixer la història d’un equip que va fer llegenda en el futbol italià.

Jornada 13: Valencia

Barri del Carme

Si ets un penyista interessat per la història i la cultura, des de la Federació de Penyes Barcelonistes de València i Marina Alta recomanen fer una passejada per una de les zones amb més encant de la ciutat: el barri del Carme. Situat al casc històric de la ciutat, el Carme és el lloc ideal per perdre’t a través dels seus carrers estrets que desemboquen a la catedral llevantina i els campanars representatius de la València antiga: el Micalet i Santa Caterina. Així mateix, després de visitar l’església de Santa Caterina, la penya us recomana aturar-vos a la plaça Rodona per gaudir del mercat centenari que trobareu allà. Un mercat poc conegut que conserva paradetes antigues dedicades a vendre productes de merceria i filats, productes per a la llar i ceràmica. No obstant això, des de la penya tenen clar que cap foraster passa per València sense fer una visita a un dels reclams turístics de la ciutat: la Ciutat de les Arts i de les Ciències, on destaquen l’Oceanogràfic, l’Hemisfèric i el Museu de la Ciència.

Jornada 15: Vila-Real

Santuari de Sant Pasqual Bailón

Si t’agrada conèixer llegendes, la ciutat valenciana de Vila-real n’amaga una de les més històriques de la comunitat. Al Santuari de Sant Pasqual Bailón –conegut popularment com El Sant i edificat en el segle XVI– hi ha una contalla al voltant de la figura de sant Pasqual Bailón segons la qual el sant avisa els seus devots quan s’acosta la seva mort amb tres cops. D’aquesta manera, els preveu perquè es preparin abans de marxar cap al que el sant anomena “el somni etern”. Al llarg de la història s’ha confirmat que aquests cops o sorolls s’han sentit en vigílies de moments tràgics, com ara abans de l’inici de la Guerra Civil o de la mort d’algun personatge important. Segons la Federació de Penyes de les Comarques de Castelló, arran d’aquesta llegenda, quan el Vila-real CF ha baixat de divisió, els llevantins s’han adreçat al santuari per donar tres cops i anunciar la mala notícia als seus seguidors.

Jornada 17: Madrid

El cercle català

Una altra de les recomanacions de la Federació de Penyes Barcelonistes a Madrid és el Cercle Català de la plaça d’Espanya, 6, que, fundat l’any 1952 per un grup de catalans que residien a la capital, té com a objectiu donar a conèixer Catalunya a Madrid i apropar ambdues ciutats. L’edifici disposa d’un ampli auditori on es representen obres teatrals clàssiques i modernes, una valuosa biblioteca amb més de 12.000 volums classificats i un recomanable restaurant on es poden degustar clàssics de la gastronomia catalana com els calçots, els cargols a la llauna o la botifarra catalana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut