Mor Vicenç Martínez, el debutant més jove del Barça a la història de la Lliga

Mor Vicenç Martínez, el debutant més jove del Barça a la història de la Lliga

El barcelonès va estrenar-se a la competició de la regularitat el 19 d’octubre del 1941, amb només 16 anys, 10 mesos i 5 dies

Aquest dimarts a la tarda, als 93 anys, va morir Vicenç Martínez Alama, jugador del FC Barcelona a la dècada dels anys 40 i un exemple de precocitat futbolística que després no va tenir continuïtat per culpa de les lesions.

Nascut a Barcelona el 12 de gener de 1925, era un prometedor defensa que va jugar al Barça Amateur la temporada 1940/41 i a la campanya següent ja formava part de la primera plantilla del FC Barcelona, gràcies a la seva capacitat de marcatge i la seva tècnica depurada. De fet, el 19 d’octubre del 1941, quan només tenia 16 anys, 10 mesos i 5 dies, va debutar a la Lliga amb el Barça a un partit a Chamartín davant el Reial Madrid, convertint-se així en el jugador blaugrana que s’ha estrenat més jove al campionat de la regularitat.

En aquella Lliga 41/42 va lluir la samarreta barcelonista en set partits, però degut a la seva joventut al final de la temporada va ser cedit al Sabadell, on s’hi va estar fins l’any 1944. De cara a la campanya 1944/45 Martínez Alama tenia una oferta d’un club tan destacat com el València, però el tècnic blaugrana Josep Samitier confiava en ell i va fer que es reintegrés a la disciplina barcelonista. Malauradament, una greu lesió al menisc, mai curada del tot, va tallar de soca-rel el seu ascens. Després va passar pel Gimnàstic de Tarragona, el Linense, l’Igualada, el Sant Andreu, de nou el Nàstic i finalment el Santboià, equip on es va retirar el 1953 amb només 28 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut