FC Barcelona – Girona FC: Punt sumat en un derbi travat (2-2)

Els de Valverde juguen 55 minuts amb un futbolista menys per l’expulsió de Lenglet, en un partit en què Leo Messi i Gerard Piqué han estat els golejadors

No ha pogut ser. El FC Barcelona ha arrencat un empat contra el Girona (2-2), al Camp Nou, i deixa de sumar per victòries les jornades disputades en aquesta Lliga. Malgrat tot, el resultat és positiu, perquè l’empenta i la pressió del tram final de partit a punt ha estat de deixar en res les dificultats que han hagut d’afrontar els de Valverde, amb un jugador menys durant 55 minuts. Finalment, però, el 2-2 que ha fet Piqué al minut 62, després d’una diana inaugural de Messi que Stuani s’ha encarregat de capgirar amb un doblet, ha estat definitiu.

Una acció clau

El Barça ha començat bé (Messi, 1-0, min 18), amb el domini de l’esfèrica davant d’un Girona que no creava gaire perill ni s’acostava a l’àrea rival. Però, en aquest escenari, una acció ha estat la desencadenant del canvi de guió que s’havia vist fins al moment: l’expulsió de Lenglet al minut 35 de la primera part. Una vermella directa en una acció amb Pere Pons que ha deixat els de Valverde amb 10 futbolistes a falta de 55 minuts, molt de temps davant el creixement imminent del Girona.

Perquè els d’Eusebio, enèrgics en superioritat, han canviat la cara, i ho han fet especialment per l’empenta d’Stuani, amb un doblet que ho ha capgirat tot. El primer gol, just abans del descans, després d’una passada llarga que l’uruguaià blanc-i-vermell ha aconseguit guanyar amb el cos dins l’àrea (1-1, min 44). El segon, després del pas per vestidors, quan ha caçat un refús i ha aconseguit l’1-2 que remuntava, momentàniament, el marcador del Camp Nou (min 50). Dues accions, doncs, que han anul·lat l’inici blaugrana, reflectit amb un gol de Messi des de dins l’àrea després d’una assistència d’Arturo Vidal (1-0, min 18) abans de la primera mitja hora de partit i, per tant, de l’expulsió de Lenglet.

El cap de Piqué acaba donant un punt

Tot i jugar amb inferioritat, el Barça ha tret forces i ha començat a acular un Girona que ha decidit passar a buscar alguna recuperació i alguna contra per fer mal. Però, amb aquestes circumstàncies, qui ha pogut ser més efectiu ha estat el Barça. Messi ha avisat amb dos llançaments de falta que o el travesser o Bono han deixat en res. I precisament ha estat en el córner posterior a la segona falta quan ha arribat l’empat, ja que després d’un parell de passades i rebots Piqué ha posat el cap i ha fet el 2-2 (min 62).

Un resultat que ha estat definitiu, tot i que el Barça no ha volgut que ho fos. Ho ha intentat de valent, ha pressionat i ha tingut oportunitats, especialment en un xut llunyà de Coutinho que ha sortit fregant el pal. El marcador del Camp Nou, però, no s’ha mogut més i el repartiment de punts entre el Barça i el Girona ha estat la realitat final.