FC Barcelona - RCD Espanyol: Un derbi que pot valer unes semis

FC Barcelona - RCD Espanyol: Un derbi que pot valer unes semis

(21.30 hores, GOL) Els de Valverde aspiren a capgirar el resultat advers de l’anada per ser a l’última ronda de la Copa del Rei abans de la final

Les semifinals de la Copa del Rei estan en joc aquest dijous al Camp Nou, davant l’Espanyol (21.30 hores, Gol). L’eliminatòria, de moment, està a favor del costat blanc-i-blau amb l’avantatge que van assolir fa una setmana a Cornellà (1-0). El vigent campió de la competició confia, però, en capgirar el resultat amb la seva gent a l’Estadi i aconseguir el bitllet per a la següent ronda, l’última abans de la final.

És el segon caixa o faixa de la temporada. El primer, el va resoldre bé el Barça davant el Celta (5-0) també a la competició del KO al Camp Nou. Un 4-0 abans del descans va deixar l’eliminatòria gairebé sentenciada per accedir als quarts. Aquest cop els blaugranes tindran l’eliminatòria un pèl més complicada. A més, s’hi haurà de sumar les emocions que tindrà el partit. Perquè un derbi és sempre un derbi, però a més, abans de l’inici del duel el públic del Camp Nou li retrà un homenatge a Javier Mascherano, que aquest dijous es va acomiadar en un acte institucional.

Encara que els precedents juguin a favor dels blaugranes, ja que en 11 de 12 ocasions han aconseguit capgirar l’eliminatòria després de l’1-0 de l’anada, l’equip és conscient que no serà fàcil. Així també ho ha expressat Valverde en la prèvia del duel i ha reconegut que “aquest derbi té una motivació especial” pel fet que els culers han de remuntar. Serà el tercer duel de la temporada entre Barça i Espanyol, el segon a l'Estadi, on els blaugranes van guanyar per 5-0 en Lliga en una exhibició de Messi. Un resultat que, evidentment, valdria la classificació. El Txingurri, per aquest partit, ja podrà comptar per primera vegada amb Philippe Coutinho, que s’ha recuperat de la seva lesió, així com amb Yerry Mina. A més, el tècnic blaugrana recupera Iniesta i Paco Alcácer. Amb qui no podrà comptar és amb els lesionats Dembélé i Vermaelen i amb els descartats per decisió tècnica Denis i Deulofeu.

L’Espanyol, per la seva banda, arriba al duel conscient de la dificultat del duel, tot i tenir avantatge inicial: “Serà un partit totalment nou, serà llarg, intens i amb molta emoció en joc”, ha declarat el tècnic blanc-i-blau, Quique Sánchez Flores, que ha recordat l’eliminatòria blaugrana davant el Celta: “Tenim el gran exemple en aquell partit. Esperem un Barça que intenti manar des de l’inici, i per tant, haurem de córrer, però no deixarem de buscar la porteria contraria tampoc”. A les 21.30 hores, la pilota rodarà al Camp Nou en un derbi que valdrà unes semifinals de Copa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut