Philippe Coutinho, nou jugador del FC Barcelona

Philippe Coutinho, nou jugador del FC Barcelona

El migcampista arriba al Club pel que resta de temporada i cinc més, amb una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros

El FC Barcelona i el Liverpool FC han arribat a un acord per al traspàs de Philippe Coutinho. El jugador signarà contracte pel que resta de temporada i cinc més, i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros.

En les properes hores informarem dels detalls de l’arribada i de la presentació del jugador.

Talent brasiler contrastat al més alt nivell

Nascut el 12 de juny del 1992 a Rio de Janeiro (el Brasil), Philippe Coutinho és un dels migcampistes més talentosos del món, a més d’un jove jugador amb molt de potencial encara per explotar. El brasiler ja ha demostrat la seva classe al més alt nivell, tant a la ‘Seleçao’ com al Liverpool, un històric del futbol europeu.

Coutinho va començar a jugar a futbol en un dels clubs de la seva ciutat natal, el Vasco da Gama. Des de ben jove va cridar l’atenció dels principals equips d’Europa i va ser el 2010, amb només 18 anys, que el va fitxar l’Inter de Milà, equip amb el qual va debutar a la Serie A i a la Lliga de Campions.

El de Rio de Janeiro va ser jugador de l’Inter durant dues temporades i mitja, amb una cessió a l’Espanyol inclosa durant l’any 2012. A la Lliga espanyola va jugar-hi sis mesos i va deixar-hi una gran imatge, ja que va disputar 16 partits, va marcar cinc gols i va esdevenir una de les estrelles de l’equip.

Després de la seva experiència a Milà i a Cornellà-El Prat, el migcampista va signar pel Liverpool al gener del 2013. Ha estat a Anfield on Coutinho s’ha assentat com el gran jugador que apuntava, on s’ha consolidat com un dels jugadors més importants del conjunt anglès.

Un jugador d’atac polivalent

El migcampista brasiler és un jugador d’atac que té en la polivalència una de les seves principals virtuts. La seva tècnica i visió de joc li permeten organitzar el joc. A més, és un migcampista ofensiu que també pot jugar d’extrem. A la seva visió de joc s’hi suma la velocitat –amb un canvi de ritme excel·lent– i una gran habilitat amb la pilota als peus. És molt bo en el regat, la qual cosa ajuda els seus equips a desequilibrar les defenses rivals.  A més, té olfacte golejador −al Liverpool va fer tretze dianes la temporada passada− i aporta perill des de la llarga distància.

Amb 171 centímetres d’alçada, el brasiler arriba al FC Barcelona com un jugador més que contrastat però amb molta projecció, tenint en compte la seva joventut. A més, Philippe Coutinho és internacional amb el Brasil i ha disputat partits de classificació per al Mundial i de la Copa Amèrica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut