Ousmane Dembélé, desequilibri per les dues bandes

Ousmane Dembélé, desequilibri per les dues bandes

El nou jugador del FC Barcelona és una de les estrelles emergents del futbol, i arriba procedent del Borussia Dortmund

Nascut el 15 maig del 1997 a Vernon (França), Ousmane Dembélé és un dels millors jugadors joves del món. Amb només 20 anys, l’extrem arriba al FC Barcelona després d’haver demostrat a la lliga francesa i a la lliga alemanya que és un dels futbolistes amb més capacitat de desequilibri i regat en el futbol mundial.

El jove davanter francès va destacar des que era tan sols un nen, per la qual cosa els caça talents del Rennes es van fixar en ell i el van incorporar quan tenia només 13 anys. La seva formació al conjunt bretó va durar quatre anys, un període en el qual va demostrar el seu gran talent i va ser un habitual de les categories inferiors de la selecció francesa.

El 6 de novembre del 2014, amb només 17 anys, va debutar a la Ligue 1 en un partit contra l’Angers. I dues setmanes més tard va marcar el seu primer gol com a professional en un matx contra el Girondins. El futbolista de Vernon va esdevenir ràpidament un jugador important per al conjunt francès, que el va traspassar al Borussia Dortmund l’estiu del 2016 gràcies al seu gran rendiment. L’adaptació de l’extrem al conjunt del Signal Iduna Park va ser fulgurant i l’extrem va marcar 10 gols i va repartir 20 assistències en només una temporada, el seu any de confirmació a l’elit del futbol.

Un extrem polivalent, espectacular i efectiu

Malgrat la seva joventut, els números i el rendiment de Dembélé són clars: és un jugador de present i de futur. Peça clau en el BVB que va arribar als quarts de final de la passada Lliga de Campions, és un futbolista amb una capacitat extraordinària pel regat. Amb una gran tècnica, l’extrem francès és ràpid i atrevit, un fet que el fa ser un jugador gairebé impossible d’aturar per a les defenses rivals.

Aquesta joia del futbol francès és també un jugador capaç de combinar i que té olfacte golejador, ja que ha vist porteria amb freqüència tant a França com a Alemanya. Hàbil amb les dues cames, Dembélé és un jugador polivalent que pot jugar a les dues bandes de l’atac. En les seves dues temporades com a professional, el futbolista del nord de França ha disputat 78 partits, ha anotat 22 gols i ha repartit 25 passades de gol.

El jove futbolista ja és internacional absolut amb la selecció francesa, amb la qual ha jugat set partits i ha marcat un gol sota la direcció de Didier Deschamps. Ara Dembélé arriba al FC Barcelona amb la intenció de fer un pas més a la seva carrera i aportar tot el seu futbol en un equip de primer nivell mundial.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut