L’Osca, un nou rival per al Barça a la Lliga

L’Osca, un nou rival per al Barça a la Lliga

L’equip aragonès va certificar, aquest dilluns, el seu ascens a Primera Divisió per primer cop en la seva història

El conjunt aragonès és nou equip de Primera Divisió. L’equip entrenat per l’exblaugrana Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ va certificar aquest dilluns la seva presència a la màxima categoria de la Lliga a la propera temporada 2018/19.

L’equip blaugrana va assegurar el seu ascens després d’un triomf per 0-2 a Lugo, on va aconseguir la victòria necessària per ascendir a la màxima categoria del futbol estatal. Així doncs, el Barça jugarà contra un nou rival en la història de la Lliga, després d’haver-se enfrontat per primer cop, en els darrers cinc anys a Eibar, Leganés i Girona, que debutaven a Primera Divisió.

El FC Barcelona jugarà per primera vegada a la Lliga a El Alcoraz, un camp que ja va visitar a la Copa del Rei l’any 2014. Barça i Osca es van enfrontar als setzens de final d’aquesta competició, amb els resultats favorables de 0-4 a l’estadi aragonès i 8-1 al Camp Nou al conjunt entrenat per Luis Enrique.

Un exblaugrana a la banqueta

L’entrenador que ha portat el conjunt aragonès a Primera ha estat ‘Rubi’, al qual Tito Vilanova va signar com a assistent abans d’haver de deixar la banqueta blaugrana per malaltia. El de Vilassar doncs, va pertànyer al cos tècnic de Gerardo ‘Tata’ Martino durant la campanya 2013/14. El del Maresme va deixar el cos tècnic del Barça al final d’aquella temporada per provar sort com a primer tècnic del Valladolid, a Segona Divisió.

Jugadors que han jugat al FC Barcelona i l’Osca

Francisco Pérez ‘Quique’
FC Barcelona 1940-71, Osca 1947-48

Tomás Hernández ‘Moreno’
Osca 1950-51, FC Barcelona 1951-55
Palmarès amb el Barça: 2 Lligues, 2 Copes, 2 Copes Eva Duarte i 1 Copa Llatina

Francisco López López
FC Barcelona 1987-88, Osca (1995-96)
Palmarès amb el Barça: 1 Lliga, 1 Copa i 1 Copa de La Lliga

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut