El FC Barcelona guanya la 30a Copa del Rei de la seva història

El FC Barcelona guanya la 30a Copa del Rei de la seva història

L’equip blaugrana guanya la competició del KO per quarta temporada consecutiva, rècord a la història del Club

El FC Barcelona és més Rei de Copes que mai. Aquest dissabte, a Madrid, ha assolit la 30a Copa del Rei de la seva història. Es tracta de la quarta consecutiva, rècord històric al Club i una fita assolida abans únicament pel Reial Madrid (1905-09) i l’Athletic Club (1930-33) ara fa moltíssims anys. Són xifres d’una altra època.

Sis en els últims deu anys

D’aquesta manera, el FC Barcelona amplia l’avantatge respecte dels seus perseguidors principals, que són també l’Athletic Club (23 títols) i el Reial Madrid (19). Especialment destacable és el domini en la darrera dècada, en què els blaugranes han aixecat el títol en sis de les últimes deu edicions. Mai abans s’havia guanyat tant en una sola dècada.

La 16a guanyada a Madrid

Aquesta final de Copa ha estat la número 22 que el FC Barcelona ha disputat a Madrid. L’any passat, de fet, es va conquerir la Copa al Vicente Calderón, el predecessor del Wanda Metropolitano. Una ciutat, doncs, que és talismà per al Barça, ja que el balanç és de 16 triomfs i només 6 derrotes. Les darreres sis finals que s’han jugat a Madrid (1988, 1997, 2012, 2016, 2017 i 2018) han acabat amb el Barça alçant la Copa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut