FC Barcelona – Sporting Clube: Triomf per tancar la fase de grups (2-0)

FC Barcelona – Sporting Clube: Triomf per tancar la fase de grups (2-0)

Un gol d’Alcácer i un de Mathieu en pròpia porta permeten als de Valverde sumar l’última victòria europea del 2017 i ja esperen el rival als vuitens de final

En una altra nit freda a l’Estadi el Barça afrontava l’últim partit de la fase de grups de la Lliga de Campions i l’ha tancada amb un nou triomf amb gols d’Alcácer i Mathieu, que tornava al Camp Nou, en pròpia porta. Els blaugranes ja classificats com a primers de grup no s’hi jugaven res, però no per això han deixat de buscar el triomf des de l’inici. Això sí, Messi descansava a la banqueta. L’argentí no sortia d’inici tal com va passar al Juventus Stadium, coneixedor i conscient l’argentí que dosificar-se és important tal com va reconèixer en la gala d’entrega de la Bota d’Or. D’aquesta manera, la línia atacant la formaven Luis Suárez, Alcácer i Aleix Vidal. Especialment actiu estava el davanter uruguaià, rematador i regatejador a dins l’àrea que ha deixat alguna acció que ha fet aixecar el valent públic que ha desafiat el fred del Camp Nou.

De l’Sporting Clube que s’hi jugava la classificació no se n’ha sabut gaire cosa en atac perquè el Barça estava sent elèctric des de l’inici, tot i que li faltava precisió en els últims metres.  El virtuós Denis Suárez aportava el desequilibri de l’equip i amb l’ajuda de Digne i Semedo, que ha vist la targeta groga i no podrà jugar l’anada dels vuitens per complir cicle d’amonestació, aprofundien en el joc.

Alcácer obra la victòria

Agitada iniciaria la segona meitat pels barcelonistes. Perquè Valverde manava a escalfar Messi i el públic blaugrana vibraria corejant-lo. Tant és el lligam de Messi amb el gol que fins i tot quan es disposava a entrar, segons abans, a la sortida d’un córner, Alcácer ha rematat de manera excel·lent per avançar als de Valverde. Messi faria pujar la intensitat del partit perquè les arrancades del ‘10’ eren sempre perilloses. El conjunt portuguès que era conscient que s’hi jugava molt més que el Barça ha apujat el ritme i ha intentat empatar el duel. Però no ho ha aconseguit perquè Cillessen ha tret una rematada espectacular de Dost des de l’àrea petita. Imponent l’holandès s’ha estirat a la perfecció per evitar el gol i rebre la més que merescuda ovació de l’Estadi.

El partit li serviria a Valverde per provar Sergio de central que ha entrat en el lloc de Piqué. La baixa d’Umtiti i de Mascherano obliga a Valverde a pensar en l’eix de la defensa de cara als propers partits. El partit no tindria gaire més història que un xut de Messi des de la frontal i una virtuositat majestuosa de Denis a dins l’àrea. A dos minuts del final, tancaria el triomf el Barça amb un segon gol, obra de Mathieu en pròpia porta després d’una passada de la mort de Denis. Els blaugranes aparquen la competició europea fins al febrer amb els vuitens de final, ronda del qual el proper dilluns el Barça en coneixerà el rival. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut