FC Barcelona – CD Leganés: Messi guia una victòria de rècord (3-1)

Un hat-trick de l’astre argentí fa que els de Valverde sumin una nova victòria que permet igualar la ratxa històrica de 38 jornades de Lliga sense perdre de forma consecutiva

Amb Leo Messi la vida és molt més fàcil. Ho demostra cada dia, partit rere partit, però no es cansa de fer-ho possible. Contra el Leganés, el crack argentí ha tornat a ser la peça determinant del duel, amb un hat-trick que permet no només sumar una victòria important a la Lliga sinó també igualar un rècord històric que, fins ara, només tenia la Reial Societat (79/80): el de 38 jornades consecutives sense perdre. I quina millor manera d’assolir-ho que el dia que Valverde ha dirigit el seu partit número 50 a la  banqueta del Barça, abans d’intentar sentenciar la tornada dels quarts de final de la Champions contra la Roma i amb un Messi en plena forma.

Líder i guia d’un equip que, sense temps a perdre, s’ha posat la granota de treball, Leo Messi ha enlairat el Barça en poc més de mitja hora, amb l’encert i la inspiració d’algú que no es cansa de superar rècords. Aquest dissabte li ha tocat patir la cacera de l’argentí a un mite com Ronaldinho, que va fer sis gols de falta en una mateixa temporada a la Lliga (2005/06). I és que, contra el Leganés, l’argentí també ha igualat la xifra del brasiler en el primer gol blaugrana, el que ha obert el marcador (1-0, min 27), amb un llançament precís que ha superat Cuéllar.

Cinc minuts després, i amb un Barça que ha volgut deixar el partit encarrilat al descans, el ‘10’ ha rebut una passada en profunditat de Coutinho per fer el segon (2-0, min 32). No s’ha acabat aquí, perquè l’actuació de l’argentí ha finalitzat pràcticament amb el partit, ja que ha marcat el seu tercer gol a tres minuts del xiulet de l’àrbitre (3-1, min 87).

Un hat-trick per a posar ordre

Una diana que, a més, evitava un possible ensurt en els darrers minuts, amb un resultat que ha arribat ajustat al tram final (2-1). Perquè la segona meitat ha estat marcada pel calendari de les properes setmanes, ja que s’ha vist una baixada de revolucions. El Leganés ho ha aprofitat per retallar distàncies amb el seu primer xut a porteria, després que El Zhar rematés creuat des de la frontal i superés Ter Stegen (2-1, min 68). Però, tot i que ha costat, Messi ha acabat posant ordre. Primer ha provat una vaselina i una jugada de les seves (min 73), però el gol definitiu ha arribat des de l’interior de l’àrea, amb una assistència precisa de Dembélé (3-1, min 87). Tot plegat per tancar un partit que es recordara perquè el Barça ha entrat en la història de la Lliga amb una ratxa d'imbatibilitat de rècord.