FC Barcelona – Celta: A quarts per la via Messi-Alba (5-0)

El crac argentí i el lateral blaugrana protagonitzen els tres primers gols en mitja hora i Suárez i Rakitic se sumen a la festa per classificar-se a la següent ronda de la competició del KO

Nit rodona al Camp Nou. Nit de pur espectacle. Perquè el Barça ja és als quarts de final de la Copa del Rei després d’exhibir-se davant el Celta (5-0), un rival complicadíssim, però que s’ha vist totalment superat per un Messi superlatiu que ha format una societat letal amb Jordi Alba. Entre tots dos han marcat els tres primers gols blaugrana en menys de mitja hora de joc. I Suárez, amb el quart, ha liquidat qualsevol esperança celeste abans del descans.

El guió del partit, si més no, ha estat sorprenent. Perquè si els partits davant el Celta els últims anys han estat de molta lluita, elèctrics i amb el joc centrat a totes dues àrees amb molt de vertigen, el d’aquest dijous ha estat totalment al contrari. Res a veure tampoc amb els dos precedents d’aquesta temporada amb dos empats. Els de Valverde han monopolitzat la pilota en camp contrari sense donar cap opció als d’Unzué, desordenats per la rapidesa blaugrana, i per un Messi totalment desencadenat que s’ha encarregat d’obrir el camí cap als quarts per la via ràpida formant una connexió impossible d’aturar amb Jordi Alba, assistent en els dos primers a Messi i golejador en el tercer després d’una assistència de mag del millor jugador de tots els temps.

El flamant fitxatge, Philippe Coutinho, present a la graderia de l’Estadi, també gaudia amb el joc del seu nou equip. Estava sent una exhibició blaugrana i el Celta, que amb prou feines podia sortir de la seva àrea, ha contribuït a augmentar la renda regalant una pilota a Suárez que des de l’àrea petita no ha perdonat. El 4-0 al descans deixava l’eliminatòria vista per sentència.

Descans per a Messi; Dembélé en acció

No és d’estranyar, doncs, que els blaugranes hagin abaixat un pèl el llistó després del pas pels vestidors, però no per això han deixat de crear perill sobre l’àrea de Sergio. Ni quan Messi ha estat substituït per Valverde, que ha preferit donar-li descans i donar entrada a Dembélé. El francès, ovacionat pel Camp Nou, ha ofert detalls de qualitat per la banda en una autèntica demostració d’explosivitat. Després de tres mesos aturat per lesió, el francès vol demostrar la seva vàlua i quan ha tingut oportunitat no l’ha deixat escapar amb una jugada al més pur estil Dembélé. Velocitat a tot drap i regats. Imparable. Només el gol li ha faltat en una acció brillant, aplaudida per un Camp Nou rendit a l’11. Donaria descans a Iniesta el Txingurri i tornaria a donar entrada a Arnaiz, que jugaria el seu tercer partit consecutiu amb el primer equip.

El partit que ja no tindria gairebé més història s’ha tancat amb el cinquè gol i definitiu de Rakitic amb una rematada a la sortida d’un córner per rematar la festa blaugrana amb un 5-0 que ha donat l’accés als quarts amb un Messi i Jordi Alba superlatius.