Neymar Jr, a un gol d’arribar als 100 amb el FC Barcelona

Neymar Jr, a un gol d’arribar als 100 amb el FC Barcelona

En la seva quarta temporada amb la samarreta blaugrana, i després de 175 partits jugats, el brasiler és a punt d’assolir una xifra rodona

Que Neymar Jr es troba en un moment dolç no és cap novetat, perquè el brasiler està sent un dels jugadors més determinants del FC Barcelona. Després de superar els gols que va fer Ronaldinho, ara l’‘11’ blaugrana es troba a només un gol d’arribar a la xifra rodona dels 100 gols amb la samarreta del Barça. La primera oportunitat de convertir-se en centenari serà contra el València, al Camp Nou (diumenge, 20.45 h). Quan ho assoleixi, Neymar Jr es convertirà en el tercer brasiler de la història del Barça que arriba als 100 gols, després de Rivaldo (130) i Evaristo (105).

Els 99 gols, al detall

Des que va arribar al Barça a l’estiu del 2013, Neymar Jr ha jugat un total de 175 partits, en què ha marcat 99 gols: 63 a la Lliga, 21 a la Champions, 14 a la Copa del Rei i 1 a la Supercopa d’Espanya. Precisament aquest, que el va fer contra l’Atlètic de Madrid, va significar el seu primer gol amb el FC Barcelona.

Com els fa?

D’aquests 99 gols que ha marcat Neymar, cinc són de falta, mentre que 12 són de penal. Però, a banda de si els fa amb el peu esquerre o el dret, si hi ha una dada curiosa que es desprèn de l’anàlisi és que el 91% dels gols del brasiler són marcats des de l’interior de l’àrea (91 dels 99).

Amb qui s'associa?

Des que Neymar juga al costat de Messi i de Suárez, el brasiler ha explotat. L’associació del trident és espectacular i així ho demostren els números en les dues direccions. Perquè dels 99 gols que ha fet Neymar, 40 han estat amb assistència de Messi (20) i de Suárez (20).

A més a més, el brasiler reparteix joc amb els seus dos companys de davantera. De les 55 assistències que ha fet com a blaugrana, 21 han estat per a Messi (38%) i 15 per a Suárez (27,2%).

Contra qui els fa?

Molts són els equips que al llarg d’aquestes quatre temporades han rebut els gols de Neymar, però hi ha dos equips que el motiven especialment. Aquests són l’Athletic Club i el Vila-real, ja que el brasiler ha marcat vuit gols contra cadascun d’aquests en els 10 i 8 partits que ha jugat contra ells, respectivament. A Europa, però, la seva víctima preferida és el París Saint-Germain, ja que Neymar ha fet 7 gols en 6 partits. De fet, és el jugador que ha vist porteria més vegades contra els parisencs i contra un equip francès a la Champions. Els dos últims, en la remuntada històrica per 6-1 al Camp Nou.

Els 10 gols més importants

Neymar Jr ha tingut grans moments de glòria amb el FC Barcelona i, des que va arribar, ha guanyat 9 títols: 1 Supercopa d’Europa, 1 Lliga de Campions, 2 Supercopes d’Espanya, 1 Mundial de Clubs, 2 Copes del Rei i 2 Lligues. En la majoria d’aquests títols, ha fet dianes importants que repassem en imatges.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut