Marc-André ter Stegen arriba als 50 partits oficials amb el FC Barcelona

A més, a Butarque, Leo Messi i Luis Suárez s’han situat com a pitxitxis de la Lliga amb quatre gols, igualats amb Rubén Castro
  • Marc-André ter Stegen arriba al seu partit oficial número 50 amb el Barça. El balanç és de 44 gols encaixats, menys d’un gol per partit. En l’últim, a Leganés, va quedar a prop de deixar la porteria a zero. Només ho va evitar un impecable llançament de falta directa de Gabriel en el tram final del partit.
  • Leo Messi i Luis Suárez empaten a la classificació de pitxitxis de la Lliga amb Rubén Castro, del Betis –que va marcar un doblet contra el Barça. L’argentí duia dos gols en tres partits, i el doblet a Leganés el situen amb quatre. Igual que Suárez, que en sumava tres fins al partit a Butarque.
  • Rafinha, amb el golàs que ha marcat a Butarque –el cinquè de l’equip–, ja suma set gols a Primera Divisió –quatre amb el Celta i tres amb el Barça. Aquest és el primer que marca des de fora de l’àrea, i torna a veure porta a domicili quasi tres anys després. L’últim gol fora del seu estadi –de Balaídos, en aquest cas– va ser el 23 de novembre del 2013 a Anoeta. En el còmput general, l’últim gol del ‘12’ blaugrana va ser en la jornada 37 de la Lliga passada en el 5-0 contra l’Espanyol al Camp Nou.
  • En la defensa de tres homes plantejada per Luis Enrique ha destacat el nombre de pilotes recuperades per Gerard Piqué, Javier Mascherano i Samuel Umtiti. El central català ha recuperat 12 pilotes i n’ha refusat 18 més; l’argentí ha fet 10 recuperacions i 14 refusos, mentre que el francès ha robat nou pilotes i n’ha rebutjat 13.
  • Gerard Piqué, a més, ha estat, amb diferència, el jugador que més passades bones ha completat: 78. El segueix Mascherano, amb 48. Tots dos defenses, a més, han estat els jugadors que s’han intercanviat més passades, amb un total de 18 connexions.
  • El Barça només ha comès set faltes en el partit a Butarque, i ha vist dues targetes grogues (Rakitic i Neymar Jr). El seu rival, en canvi, n’ha comès un total de 27 i ha vist quatre amonestacions (Bustinza, Medjani, Víctor Díaz i Omar Ramos).
  • El gol de Leo Messi en el minut 15 de partit ha estat el primer gol que rebia el Leganés al seu estadi a Primera Divisió. Després de pujar a la màxima categoria per primera vegada a la seva història, el conjunt ‘pepinero’ va deixar la seva porteria a zero en el debut casolà contra l’Atlètic de Madrid (0-0), però el Barça ha trencat aquesta estadística.