FC Barcelona – Las Palmas: Golejada completa i rodona (5-0)

Un molt bon partit coral dels de Luis Enrique permet aconseguir un bon triomf contra el conjunt de Quique Setién, gràcies als gols de Suárez (2), Messi, Arda i Aleix Vidal

Bona tarda de futbol al Camp Nou. El FC Barcelona ha aconseguit un nou triomf a la Lliga, aquest cop contra el Las Palmas, després d’oferir un gran partit, amb un gran joc en totes les línies, contra un rival que ha aguantat la primera meitat, però que no ha pogut fer res a la segona. Luis Suárez, amb dos gols, Leo Messi, que ha marcat contra l’únic rival de Primera que encara no havia pogut batre, Arda Turan i Aleix Vidal, que ha fet el seu primer gol oficial com a blaugrana, han estat els golejadors d’una tarda rodona, en què a més, i enmig d’eliminatòries de Copa, Luis Enrique ha pogut fer rotacions: Neymar i Iniesta a la banqueta i Piqué i Sergi Roberto fora de la convocatòria per descansar.

El 5-0 final així ho ha indicat. Uns tres punts que han estat possibles perquè, des del primer moment, tots els jugadors han sortit molt concentrats. Amb paciència, però connectats i amb una bona pressió, els de Luis Enrique no han permès que el Las Palmas se sentís còmode en cap moment, ni en la zona atacant ni tampoc en la defensiva.

L’1-0, un resultat que ha arribat abans del primer quart d’hora de joc i amb què s’ha arribat al descans, ha estat un bon premi per al Barça, però que s’ha quedat curt pel que s’ha vist sobre la gespa del Camp Nou. Perquè el conjunt blaugrana ha gaudit d’ocasions, però no les ha pogut materialitzar. També perquè el porter del Las Palmas, Javi Varas, ha estat clau, especialment just abans del descans, en un llançament de falta de Leo Messi (min 42) i un u contra u amb l’argentí (min 45).

Suárez obre la llauna

L’autor del marcador al descans ha estat l’uruguaià Luis Suárez, amb el seu gol número 13 a la Lliga (1-0, minut 13). En una jugada ràpida, el davanter ha enviat al fons de la xarxa una centrada cap enrere i des de la línia de fons d’André Gomes, que s’ha mostrat molt endollat en el partit contra el Las Palmas. I és que, a banda d’aquesta assistència, el portuguès ha estat a punt d’ampliar distàncies en un parell d’ocasions clares, primer amb una rematada de primeres que Javi Varas ha salvat a boca de canó (min 24) i posteriorment amb un xut des de l’interior de l’àrea que ha sortit per sobre del travesser (min 31). A banda de Messi i André Gomes, també Rafinha podria haver canviat el resultat, però un xut massa creuat ho ha evitat (min 20).

Messi fa el ple

Però, si durant la primera meitat havia estat el salvador del Las Palmas, un error de Javi Varas ha permès obrir, finalment, la caixa dels trons. Perquè, aquest cop sí, Leo Messi ha pogut fer el 2-0 i, a partir d’aquí, han caigut la resta dels gols. Tot ha començat, doncs, quan Messi ha aprofitat un mal refús del porter rival en la centrada de Rafinha per fer justícia al marcador des de l’interior de l’àrea (2-0, min 52). Un gol que, a més, ha significat un nou rècord per a l’argentí, que ja ha marcat contra els 35 equips de Primera amb els quals s’ha enfrontat.

Suárez, amb una rematada ajustada al pal esquerre de la porteria, ha fet el seu segon gol de la tarda, el tercer per al Barça (3-0, min 56), mentre que Arda ha marcat el quart en un refús de Javi Varas contra Luis Suárez (4-0, min 59), pocs minuts després.

Per acabar, una gran jugada d’Aleix Vidal, que ha combinat amb Paco Álcacer, ha permès al lateral fer el seu primer gol amb la samarreta blaugrana, amb una rematada de primeres després d’una centrada del de Torrent (5-0, min 35). Una maneta rodona, amb un gran Barça, que demostra que continuarà lluitant per la Lliga fins al final. Només ha faltat, doncs, que Leo Messi marqués el gol olímpic que ha intentat al minut 66, però tot arribarà.